BEHLJULJI: SADAŠNJI LIDERI ZRELI ZA PENZIJU

U opštini Preševo 15 godina se na vlasti menjaju Riza Halimi i Ragmi Mustafa. U opštini Bujanovac od 2002. menjuju se Nagip Arifi i Šaip Kamberi. Da paradoks bude veći, svi oni i dalje pretenduju na vlast i fotelje, a za to vreme građani žive sve gore i gore. Zbog toga su promene neophodne – kaže koordinator Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i funkcioner Demokratske partije Nagipa Arifija

BUJANOVAC, 07. avgust  2015 (Bujanovačke) – Jedni te isti albanski političari menjaju se na vlasti poslednjih deceniju i po, a za to vreme građani žive sve gore i gore. Takva situacija mora da se promeni na izborima, Albanci više nemaju šta da čekaju – kaže Nedžat Behljulji, funkcioner vladajuće Demokratske partije Nagipa Arifija, predsednika opštine Bujanovac.

Behljulji, koji je i koordinator opštinske Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj u Bujanovcu, potvrdio je za Bujanovačke ovu izjavu koju su ranije preneli albanski mediji

– Albanci u Bujanovcu i Preševu nemaju više šta da čekaju, jer im bolji život neće pasti s neba. Ako žele bolji život i veći standard, oni na sledećim lokalnim izborima moraju da iskoriste sve zakonske mogućnosti kojima će sprečiti da na čelo ovih opština dođu oni koji su ih vodili poslednjih 15-ak godina.

Upitan da konkretno objasni koji su to politički lideri koje albanski birači treba da spreče da ponovo dođu na čelo lokalnih vlasti u Bujanovcu i Preševu, Behljulji je bio vrlo precizan.

– U opštini Preševo 15 godina se na vlasti menjaju Riza Halimi i Ragmi Mustafa. U opštini Bujanovac od 2002. menjuju se Nagip Arifi i Šaip Kamberi. Da paradoks bude veći, svi oni i dalje atakuju na vlast i fotelje, a za to vreme, građani žive sve gore i gore. Neki su doterani na rub egzistencije – kaže Behljulji.

On je objasnio da je ova četvorka napravila takvu političku infrastrukturu koja građanima ne ostavlja prostor da ih smene, pa tako njihova vladavina na lokalu prelazi u diktaturu.

-Na sledećim lokalnim izborima albanski birači se moraju urazumiti i uozbiljiti. Ova politička četvorka mora otići u penziju, a u lokalne samouprave dovesti mlade, školovane i pametne kadrove, kakvih je danas sve više, posebno u partijama koje vodi ova četvorka – kaže Nedžat Behljulji.

(R.I.)

 




One thought on “BEHLJULJI: SADAŠNJI LIDERI ZRELI ZA PENZIJU

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *