GUMOPLASTIKA IZAŠLA IZ STEČAJA, TRAŽE SE INVESTITORI

 Na sajtu Agencije za privatizaciju, piše da je u Gumoplastici obustavljen stečajni postupak, firma trenutno ima 143 radnika i ima status akcionarskog društva. Prema saznanjima Bujanovačkih, trenutno radi samo fabrički pogon u selu Klenike. U Bujanovcu je proizvodnja odavno stala, a nadležni kažu da se traži strateški partner koji bi pokrenuo proizvodnju

BUJANOVAC, 10. avgust 2015, – Srboljub Dimitrijević novi je vršilac dužnosti bujanovačke Gumoplastike, a njegov zadatak biće da u narednih 60 dana pripremi i objavi konkurs za novog direktora. Ranije 28. jula Skupština akcionara je pod pritiskom štrajkača razrešila dužnosti Nenada Ristića, dok je Nedžat Behljulji izabran za zamenika predsednika Skupštine u ime lokalne samouprave.

– Uspostavili smo prve kontakte sa novim vršiocem dužnosti direktora i dogovoreni su dinamika i prioriteti daljih aktivnosti. Opština je vrlo zainteresovana za pokretanje ovog bivšeg ekonomskog giganta našeg grada koji je nekada u bolja vremena zapošljavao preko 800 radnika. Daćemo sve od sebe i što je u našoj moći da pomognemo Gumoplastici – kaže Behljulji za Bujanovačke.

On dodaje da su mnoge mašine i dalje upotrebljive i da je uz izvesna ulaganja moguće pokrenuti proizvodnju.

Na sajtu Agencije za privatizaciju, piše da je u Gumoplastici obustavljen stečajni postupak, firma trenutno ima 143 radnika i ima status akcionarskog društva.

Prema saznanjima Bujanovačkih, trenutno radi samo fabrički pogon u selu Klenike. U Bujanovcu je proizvodnja odavno stala, a nadležni kažu da se traži strateški partner koji bi pokrenuo proizvodnju.

IZVOR: Bujanovačke

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *