PREŠEVO: DANAS SE OČEKUJE 2.000 MIGRANATA

Preševo, 25. avgust 2015. – Danas se u Miratovac i Preševo očekuje priliv od oko 2.000 migranata iz bliskoistočnih zemalja, koji ovde na jug Srbije dolaze iz Makedonije – saznaju Bujanovačke.

U selu Miratovac, uz samu granicu sa Makedonijom, u takozvanom pretkampu, UNHCR im je obezbedio vodu, hranu i autobuski prevoz do nekoliko kilometara udaljenog Preševa.

Iz Miratovca je obezbeđen prevoz do Preševa gde se obavlja registracija i izdaju dozvole za boravak od 72 sata u Srbiji. Zbog velikih gužvi, prednost u dobijanju dozvola koje izdaje policija imaju stariji ljudi, deca i žene.

Naši reporteri sa lica mesta javljau da je humanitarna situacija za sada stabilna, posle naglog priliva velikog broja migranata prošlog vikenda iz Grčke i Makedonije, kada se u jednom trenutku u Preševu našlo desetak hiljada ovih ljudi kojima je jug Srbije tranzitna stanica na putu do Beograda i dalje do Subotice, Mađarske i zemalja Zapadne Evrope.

Iz Preševa jedan broj migranata ka severu odlazi vozovima sa lokalne železničke stanice, dok neki odlaze u 25 kilometara udaljeni Bujanovac odakle putuju autobusima

(Izvor: Bujanovačke)

Foto: Presheva.com (Železnička stanica Preševo)

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *