ZAJEDNICA OPŠTINA: PREGOVORI U ĆORSKOKAKU

Posle Rite Haljimija i Šaipa Kamberija, pregovore napustio i Skender Destani

BUJANOVAC, 03. septembar  2015. (Bujanovačke) – Novom, trećem pokušaju  da formiraju Zajednicu opština Preševske doline, od šest, prisustvovala su samo trojica albanskih političkih lidera.

Ragmi Mustafa, predsednik Preševa potvrdio je da su razgovori upali u ćorsokak.

Posle Rize Halimija i Šaipa Kamberija iz Partije za demokratsko delovanje (PDD), koji su pregovore napustili u nedelju, od juče je prazna i stolica Demokratske unije Doline (DUD) i njenog lidera Skendera Destanija.

Podsetimo da ovim pregovoprima u Bujanovcu, od početka ne prisustvuje Rahmi Zuljfiju, lider Demokratske unije Albanaca (DUA).

-Gospodin Halimi i njegova PDD se igraju sa nama i ovom inicijativom. To je dovoljan razlog da Demoikratska unija Doline napusti ove razgovore jer su oni postali bespredmetni – izjavio je sinoć Skender Destani.

Posle jučerašnjeg pokušaja o novom dogovoru, zagovornik ove ideje Ragmi Mustafa, predsednik Demokratske partije Albanaca (DPA), potvrdio je da su pregovori o formiranju zajedice, upali u kriz.

Tako je propao i treći pokušaj Jonuza Musliua, predsednika Nacionalnog saveta Albanaca, da  formira zajednicu opština, kao odgovor na Briselski sporazum Srbije i Kosova.

Hoće li biti novih pokušaja dogovora i kada, to u ovom trenutku niko pouzdano ne zna, posebno posle ocene narodnog poslanika Šaipa Kamberija da je „ova inicijativa grupe albanskih lidera, kojima su njihovi birači već okrenuli leđa, čist politički marketing u funkciji narednih lokalnih izbora“.

Podsetimo da iza Halimija, Destanija i Zuljfijua, od ukupno 60, u skupštinama Bujanovca, Preševa i Medveđe stoji čak 29 odbornika, što je dokaz velike podele na albanskoj političkoj sceni.

foto: vaseljenska.com




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *