MEDVEĐA: VODI KOALICIJA SNS, SPS, PUPS

Koalicija „Aleksandar Vučić – SNS, SPS i PUPS“ osvojila je 60 odsto glasova prema prvim, preliminarnim rezultatima na vanrednim lokalnim izborima u Medveđi – javio je večeras RTS. Grupa građana za Gornju Jablanicu osvojila je 13 odsto glasova a DS između tri i četiri odsto. Albanske partije osvojile su između 24 i 25 odsto glasova

MEDVEĐA, 13. septembar 2015. (RTS i agencije) – Koalicija „Aleksandar Vučić – SNS, SPS i PUPS“ osvojila je 60 odsto glasova prema prvim, preliminarnim rezultatima na vanrednim lokalnim izborima u Medveđi – javio je večeras RTS.

Grupa građana za Gornju Jablanicu osvojila je 13 odsto glasova a DS između tri i četiri odsto. Albanske partije osvojile su između 24 i 25 odsto glasova.

Predsednik Opštinske izborne komisije Zoran Radenović izjavio je Tanjugu da po prvim preliminarnim razultatima, SNS ubedljivo vodi.

„Očekuje se da se takav trend nastavi“, rekao je on, dodavši da pošto još uvek nisu ponati rezultati svih biračkih mesta, ne može da prejudicira procenat izlaznosti na lokalnim izborima.

Srpska napredna stranka je proglasila pobedu uz poruku visokog funkcionera te stranke Marka Đurića da to znači sveukupno oživljavanje i napredak ovoga kraja i da građani najviše poverenje za očuvanje državnih i nacionalnih interesa imaju u SNS.

„Večerašnja ubedljiva pobeda SNS-a u Medveđi je vesnik proleća u ovom delu Srbije a činjenica da su građani dali poverenjena naprednjacima znači da u SNS imaju najviše poverenja za očuvanje srpskih državnih i nacionalnih interesa“ rekao je Đurić.

Kako je dodao ovo je područje od strateškog značaja, a večrašnja pobeda znači da već od sutra kreće rad na na oživljavanju ovoga kraja.

„Ovu pobedu pretvorićemo u pobedu za ceo ovaj kraj“ poručio je Đurić.

Pojedini mediji preneli su danas da je lider SNS, premijer Vučić, danas apelovao na lokalne Srbe da masovno izađu na izbore kako bi se sprečila pobeda albanskih stranaka, s obzirom da veliki broj Albanaca sa Kosova kao mesto prebivališta ima Medveđu.

Za 35 odborničkih mesta, koliko broji lokalni parlament, bore se predstavnici pet izbornih lista – tri srpske i dve albanske, a pravo glasa ima oko 10.500 birača koji su mogli da glasaju na 28 glasačkih mesta.

Prva na izbornom listiću je lista „Aleksandar Vučić – Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Partija ujedinjenih penzionera Srbije“.

Zatim sledi lista „Demokratska partija – Nagip Arifi“ koju predvodi aktuelni predsednik opštine Bujanovac, dok je pod brojem tri proglašena izborna lista Grupe građana „Za Gornju Jablanicu“ Medveđa.

Izborna lista dve albanske stranke – Partije za demokratsko delovanje (PDD) i Demokratske unije Albanaca (DUA) je četvrta, dok je kao peta proglašne lista „Demokratska stranka – Nebojša Trajković“.

Biračka mesta u Medveđi zatvorena su u 20 časova, a lokalni izbori su protekli bez većih incidenata.

Opštinska izborna komisija u Medveđi je ranije kao neosnovan odbacila zahtev dve albanske liste za produženje vremena za glasanja na lokalnim izborima u toj opštini.

Prema nezvaničnim podacima, na 28 biračkih mesta glasalo je oko 50 odsto od upisanih 10.460 birača.

Foto: TVN1




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *