AKCIJA „KOŠTANA 2015“: MEĐUNARODNI EKSPERTI NADGLEDAJU IZBEGLICE

Akcija je, s obzirom na globalni problem migranata, deo brige međunarodne zajednice, pre svega Evropske unije, za sve nevolje izbeglica od ulaska u Srbiju. U tom smislu će operativni rad naše granične policije i drugih subjekata nadgledati predstavnici nekoliko zemalja

BUJANOVAC, 28. septembar  2015. (Bujanovačke) – Na graničnom prelazu Preševo –Tabanovce i delu „zelene granice“ sa Republikom Makedonijom, od utorka 29. septembra do srede 7. oktobra, biće realizovana operativna akcija „Koštana 2015“.

Akcija je, s obzirom na globalni problem migranata, deo brige međunarodne zajednice, pre svega Evropske unije, za sve nevolje izbeglica od ulaska u Srbiju. U tom smislu će operativni rad naše granične policije i drugih subjekata nadgledati predstavnici nekoliko zemalja, među kojima su, kako saznaju „Bujanovačke“, eksperti Austrije i Slovenije.

Akcija je organizovana u skladu sa Programom granične bezbednosti ženevskog Centra za demokratsku kontrolu oružanih snaga (DKAF) u saradnji sa Upravom granične policije MUP-a Srbije.

O akciji „Koštana 2015“ u utorak će, na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi Vranje, govoriti general policije Milenko Božović, načelnik Uprave granične policije MUP-a Srbije i policijski savetnik  Milenko Vukadinović, šef Odseka za suzbijanje prekograničnog kriminala.

-Po okončanju akcije „Koštana 2015“, organizatori će na press konferenciji za javnost saopštiti podatke o njenim razultatima – potvrđeno je „Bujanovačkim“.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *