KRUŽNI TOK ZA 90 DANA, DO KRAJA NEDELJE NORMALIZACIJA SAOBRAĆAJA

Radove vredne 87 miliona dinara finansiraju lokalna samouprava i Koordinaciono telo, planirano je da traju 90 dana dok će normalan režim saobraćaja na ulazu u Bujanovac biti uspostavljen do kraja nedelje

BUJANOVAC, 29. septembar  2015. (Bujanovačke) – Na samom ulazu u Bujanovac, na raskrsnici pored benzinske pumpe, počela je izgradnja kružnog toka, jedne od najvećih saobraćajnih investicija u Bujanovcu poslednjih godina.

Radovi na izgradnji ovog važnog saobraćajnog čvora počeli su 18. septembra, a projektom je predviđeno da se okončaju za 90 dana.

Stručni nadzor je poveren Saobraćajnom institutu CIP, Ministarstvu građevine i Javnom preduzeću „Putevi Srbije“.

Investitori ovog poduhvata, vrednog 87 miliona dinara, su Koordinaciono telo za jug Srbije i lokalna samouprava, a radovi su povereni preduzeću „Saba Belča“ iz Preševa.

Pored kružnog toka, projektom je predviđena izgradnja prilaznih saobraćajnica, sa akcentom na Gnjilanski put i dalje prema Velikom Trnovcu.

-Bujanovac će realizaciom ovog projekta na najbolji način biti vezan za „Koridor 10, a trasa prema Gnjilanu postaće moderna saobraćajnica, kapaciteta koji će pratiti zahteve Poslovne zone i Mesne zajednice Veliki Trnovac –kaže u ime lokalne samouprave Arber Pajaziti, šef kabineta predsednika opštine.

Dinamika radova je podeljena u tri faze, a kako su „Bujanovačkim“ potvrdili u lokalnoj samoupravi, prva faza će biti okočana već krajem ovog vikenda, kada će prestati sadašnji režim saobraćaja, po kome je, za dolazak u centar grada, potrebno dosta vremena da bi se savladale sve prepreke u uskim sporednim ulicama.

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *