MILKOVIĆ: REŠIĆEMO PROBLEM PASA LUTALICA

Ove godine se sa ugovorom zakasnilo iz nama nepoznatih razloga. Potpisali smo ga tek u junu, tako da smo izgubili prvu polovinu godine. Sada je taj posao u toku, tako da smo u protekla tri meseca obradili 321 psa lutalicu

BUJANOVAC, 06. oktobar  2015. – Opšti je utisak da su psi lutalice ozbiljan problem Bujanovca sa kojim lokalna vlast mora ozbiljnije da se pozabavi.

Miodrag Milković, direktor Veterinarske stanice u Bujanovcu, u čijoj je nadležnosti ovaj problem, prihvata konstataciju da je pasa na ulicama više nego ranijih godina i obrazlaže zašto je to tako.milkovic3

Milković kaže da lokalna samouprava i Veterinarska stanica svake godine, pošto definišu problem, ugovorom određuju obim, karakter i cenu zaštite građana od pasa lutalica.

– Ove godine se sa ugovorom zakasnilo iz nama nepoznatih razloga. Potpisali smo ga tek u junu, tako da smo izgubili prvu polovinu godine. Sada je taj posao u toku, tako da smo u protekla tri meseca obradili 321 psa lutalicu – kaže direktor Veterinarske stanice.

Milković objašnjava da obrada podrazumeva hvatanje pasa lutalica, njihovu sterilizaciju, oporavak u azilu za pse i vraćanje u areu – tamo gde su uhvaćeni.

Ugovorom sa lokalnom samoupravom je precizirano da za cenu od dva miliona dinara, Veterinarska stanica do kraja godine obradi ukupno 500 pasa lutalica, dakle, još 179. A, šta posle?

– Da, to je problem koji traje, a svaka lokalna samouprava se snalazi na svoj način. Eto, mi smo letos prijavili i policija je kod sela Lučane uhvatila vozilo iz Vranja, koje je bilo puno pasa lutalica, a namera je verovatno bila da se taj čopor ostavi nama, tu negde u dolini Moravice – otkriva Milković i konstatuje da će u Bujanovcu ovaj problem biti manje prisutan ukoliko lokalna samouprava i Veterinarska stanica budu više sarađivali u interesu bezbednosti svojih građana.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *