Arifi i Mustafa u SAD, traže veće američko prisustvo u regionu

 

Nagip Arifi i Ragmi Mustafa, predsednici opština Bujanovac i Preševo, nalaze se u višednevnoj poseti Sjedinjenim američkim državama, kao gosti albansko-američke Građanske lige Džozefa Diogardija, poznatog albanskog lobiste

BUJANOVAC, 10. oktobar  2015. (Bujanovačke) – Nagip Arifi i Ragmi Mustafa, predsednici opština Bujanovac i Preševo, nalaze se u višednevnoj poseti Sjedinjenim američkim državama, kao gosti albansko-američke Građanske lige Džozefa Diogardija, poznatog albanskog lobiste.

Kako je na svom Fejsbuk profilu objavo Nagip Arifi, njega i Mustafu je primio i Tomas Jazgerdi, novi direktor Kancelarije za južnu i centralnu Evropu američkog Stejt departmenta, koji se zalaže za bržu integraciju zemalja Balkana u Evropsku uniju.

tomas jasgerdiTomas Jasgerdi

Dvojicu predsednika  u Vašingtonu je primila i Floreta Faber, ambasadorka Albanije u SADF.

floreta faberFloreta Faber

U oba ova razgovora Arifi i Mustafa su govorili o situaciji na jugu Srbije i izneli zajednički stav da SAD treba da budu još prisutnije u ovm regionu kako bi se obezbedio brži ekonomski napredak Bujanovca, Preševa i Medveđe.

– Preševskoj dolini je potrebno trajno i održivo rešenje, a u toj situaciji SAD posebno mogu mnogo da nam pomognu – bio je zajednički stav Arifija i Mustafe.

Kako je najavljeno, njih dvojica će se tokom vikenda sastati sa nekoliko kongresmena koji u SAD lobiraju za albanske interese.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *