PRIVEDENI AGON ISLJAMI: Na proslavi sam bio kao novinar

Policajci su bili izuzetno korektni i ubrzo sam izašao iz njihovih prostorija – kaže novinar Agon Islami

BUJANOVAC, 15. oktobar 2015 (Bujanovačke) – Policija u Bujanovcu je na informativni razgovor privela desetak osoba povodom antisrpskog skandiranja u nedelju uveče, posle utakmice Jermenija-Albanija.

Jedan od privedenih je i albanski novinar Agon Islami, urednik portala Lugina-lajm, koji za Bujanovačke kaže da je policija prema njemu postupala korektno i da se tamo zadržao oko pola sata:

-Ja jesam prisustvovao proslavi pobede albanske reprezentacije, ali sam  tamo bio u svojstvu novinara, što sam rekao i policiji – kaže Islami.

Islami dodaje da ga je policija jutros na saslušanje privela u kući, dok se spremao za posao.

-Policajci su bili izuzetno korektni i ubrzo sam izašao iz njihovih prostorija – dodaje.

Nebojša Stefanović, ministar policije saopštio je danas da je deset osoba privedeno na razgovor u policiju. U ponedeljak, dan posle utakmice Policijska uprava Vranje je po nalogu Višeg tužilaštva podnela krivičnu prijavu protiv NN počinilaca ili više njih zbog sumnje na krivično delo podstrekivanje nacionalne, verske i rasne mržnje posle utakmice u kojoj je fudbalska reprezentacija Albanije pobedila sa 3:0 Jermeniju i ostvarila istorijski uspeh plasmanom na Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

Posle utakmice, grupa od nekoliko stotina navijača Albanije skandirala je u centru Bujanovca „ubij, zakolji, da Srbin ne postoji„.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *