STOJKOV: Preko dva miliona dinara za projekte

Po prvi put Nacionalni savet Bugara novac podeliti na ravne časti. Po jednu trećinu, dakle po 700.000, dobiće organizacije iz Bosilegrada i Dimitrovgrada, dok će za preostali iznos moći da konkurišu udruženja i institucije iz drugih delova Srbije u kojima živi bugarska zajednica – kaže Stojkov

DIMITROVGRAD, 20. oktobar 2015. -Nacionalni savet Bugara (NSB) objavljuje konkurs za finansiranje projekata iz četiri oblasti za koje je zadužen: obrazovanje, informisanje, službena upotreba jezika i kultura.

Odluku o tome doneo je Izvršni odbor NSB u ponedeljak na sastanku u Dimitrovgradu, na kome su utvrđeni uslovi konkursa koje će narednih dana precizirati stručne službe.

Prema rečima Stefana Stojkova, zamenika predsednika NSB, biće podeljen 2,1 milion dinara a konkurs će biti zvanično objavljen u narednih nekoliko dana:

-Po prvi put novac će biti podeljen na ravne časti. Po jednu trećinu, dakle po 700.000, dobiće organizacije iz Bosilegrada i dimitrovgrada, dok će za preostali iznos moći da konkurišu udruženja i institucije iz drugih delova Srbije u kojima živi bugarska zajednica – kaže Stojkov i dodaje da će konkurs biti otvoren do 20. novembra.

Na izborima za NSB prošle godine ubedljivo je pobedio Vladimir Zaharijev, predsednik opštine Bosilegrad.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *