Bujanovački srednjoškolci u Poslovnom izazovu

BUJANOVAC, LESKOVAC, 3. novembar 2015. (Izvor: Južne vesti, Bujanovačke) -Srednjoškolci iz Bujanovca, zajedno sa svojim vršnjacimma iz još 14 gradova jugoistočne Srbije, učestvovaće u „Poslovnom izazovu“, regionalnom takmičenju srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama koje će u četvrtak u hotelu na Pašinoj česmi kod Leskovca okupiti 120 učenika iz 21 srednje škole.

Pred „Poslovni izazov“ staće učenici iz Aleksinca, Bujanovca, Knjaževca, Kuršumlije, Kučeva, Leskovca, Medveđe, Niša, Pirota, Prokuplja, Svrljiga, Vladičinog Hana, Vlasotinca, Vučja i Zaječara, kojima će biti postavljen zadatak koji predstavlja realan poslovni problem.

Uz pomoć biznis volontera, timovi sastavljeni od učenika iz različitih škola osmišljavaće rešenje problema i kreirati biznis plan i prezentaciju koju će predstaviti članovima žirija i publici.

-Takmičenje je pokrenuto sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje. U toku školske godine na 4 regionalna Poslovna izazova, u Čačku, Leskovcu, Novom Sadu i Beogradu, učestvuje više od 400 učenika iz 90 opština u Srbiji u kojima se sprovode obrazovni programi “Dostignuća mladih iz oblasti preduzetništva i finansijske pismenosti – objašnjava Marija Miličković, menadžer projekta.

Članovi tri prvoplasirana tima obezbediće sebi mesto u Nacionalnom finalu, a pobednici na nacionalnom nivou učestvovaće na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana u Zagrebu, zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Takmičenje realizuje organizacija “Dostignuća mladih u Srbiji”, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Foto: Južne vesti




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *