Antić odgovara naprednjacima: Ako vas nije sramota, onda imate problem

Povodom  saopštenja  GrO  Srpske napredne stranke, a  u  vezi izveštaja Insituta za nuklearne nauke ,,Vinča“, saopštenjem se oglasio  i  gradonačelnik Vranja Zoran Antić, koje prenosimo bez skraćenja.

Da nije tužno bilo bi smešno sve ono što je izrečeno u saopštenju GrO Srpske napredne stranke u Vranju. Tužno i poražavajuće jer GrO Srpske napredne stranke očajnički pokušava da najodgovornije abolira krivice  za situaciju sa ,smrdljivim zgradama’ ne samo u Vranju, već  i celoj Srbiji. A najodgovorniji ne sede u Vranju, već u Vladi, koja je uprkos protivljenju Evropske unije 2013.godine ukinula Agenciju za hemikalije i otvorila put za bogaćenje pojedinaca i to na ušrtb zdravlja ljudi.

Po komandnoj odgovornosti na koju se pozivate ostavku bi trebalo da podnese neko iz Vlade, a kada  se to desi, i mi ćemo isto učiniti. Po  Vašoj logici to bi trebalo da uradi i načelnik Pčinjskog upravnog  okruga i predsednik GrO  SNS Slaviša Bulatović koji je član Saveta za javnu bezbednost grada Vranja i koji je glasao za izveštaj i predlog mera

Učinjeno je to pod izgovorom da se ,,ispunjavaju predizborna obećanja“, a povodom otrovnih zgrada  ministarka Zorana Mihajlović je izjavila ,,niko nije kriv, desilo se“. Po komandnoj odgovornosti na koju se pozivate ostavku bi trebalo da podnese neko iz Vlade, a kada  se to desi, i mi ćemo isto učiniti. Po  Vašoj logici to bi trebalo da uradi i načelnik Pčinjskog upravnog  okruga i predsednik GrO  SNS Slaviša Bulatović koji je član Saveta za javnu bezbednost grada Vranja i koji je glasao za izveštaj i predlog mera.
S obzirom da mi postavljate pitanja, postaviću Vam i ja nekoliko:
1. Ko kontroliše tržište hemikalija?
2. Koje preduzeće distribuira oplatol i ko je vlasnik?
3.Zašto ni jedan državni organ nije reagovao povodom Pozorišta?
4. Da li je i u slučaju Porodilišta u Vranju korišćen oplatol, a sredstva su obezbeđena iz Fondacije ,,Dragice Nikolić“?
5. Da li je i na privatnim zgradama u Vranju korišćen neatestirani oplatol?
Kada mi odgovorite na ova suštinska pitanja onda možemo razgovarati na ravnopravnoj osnovi. Ovako sve što ste izrekli ne ide u prilog vašoj navodnoj zabrinutosti za zdravlje građana, već je reč o čistoj demagogiji.
Zarad javnosti odgovorno tvrdim da nije bilo nikakve namere da se zataška  izveštaj i prolongira njegovo objavljivanje, već  smo od stručnjaka iz Instituta ,,Vinča“ čekali predlog mera  i onda upoznali  javnost.Podsećam i da smo radnike JP ,,Vodovod“ odmah  poslali na ispitivanje i da su nalazi bili negativni.  Takođe,  odgovorni u GP ,,Branković“ 2014. godine  građevinskoj inspekciji su na uvid dali etiketu oplatola za koji postoji atest, što je dokaz da je izvođač radova lažirao podatke.
Nije li Vas posle ovoga sramota? Ako nije onda imate ozbiljan problem.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *