Jumko za Vojsku do sada odradio posao vredan 2 milijarde

 

Novi ugovor će značajno doprineti ukupnoj konsolidaciji Kompanije, jer mi trenutno, osim za Vojsku Srbije, radimo za policiju, kao i za armije Finske i Makedonije – istakao je Đorđević

VRANJE, 30. novembar  2015. (Bujanovačke) – U naredna tri meseca vranjski „Jumko“ će za Vojsku Srbije proizvesti i isporučiti novi kontingent uniformi vredan 213 miliona dinara.

Ugovor o tom značajnom poslu u nedelju su, u pisustvu ministra odbrane Bratislava Gašića i njegovih saradnika, potpisali Goran Đorđević, generalni direktor „Jumka“ i pukovnik Aleksandar Bukvić, direktor Direkcije za nabavke i prodaju Ministarstva odbrane.

Ministar Gašić je posle potpisivanja podsetio da su ovim ugovorom  ukupne porudžbine Ministarstva odbrane od vranjske kompanije u poslednje tri godine premašile brojku od dve milijarde dinara.

-„Jumko“ je, kao srpski brend, danas jedan od značajnijih dobavljača Vojske Srbije. Mi nastavljamo zajedno da radimo kao da „Jumko“ ne ide u proces privatizacije. Nastavićemo saradnju istim tempom, jer ne smemo dozvoliti nikada više da VS ima prazne magacine, kao što smo ih zatekli 2012. godine – rekao je Gašić.

On je dodao da ovakav stepen saradnje Ministarstvo ne preduzima samo zbog „Jumka“ i njegovih radnika, već zbog potreba Vojske Srbije.

– Mi ovaj posao treba da završimo u naredna tri meseca. Novi ugovor će značajno doprineti ukupnoj konsolidaciji Kompanije, jer mi trenutno, osim za Vojsku Srbije, radimo za policiju, kao i za armije Finske i Makedonije – istakao je Đorđević.

Potpisivanju ugovora pored predstavnika Ministarstva i Kompanije „Jumko“, prisustvovali su Zoran Lubura, komandant 4. Brigade Kopnene vojske Srbije, Dragan Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu privrede i Slaviša Bulatović, načelnig Pčinjskog okruga, sa brojnim saradnicima i poslovnim partnerima.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *