Krasnići komandir Ispostave, ne šef policije

Moramo istaći da su neki mediji ova imenovanja pogrešno protumačili, čime se u javnosti stekao utisak da su Krasnići i Savić imenovani za prve ljude Policijskih stanica u Bujanovcu u Preševu, što nije tačno. Istina, načelnik Policijske stanice u Bujanovcu Dragan Veličković je od 1. januara u penziji, a na njegovo mesto će tek biti imenovan prvi čovek bujanovačke policije – kažu u PU Vranje

BUJANOVAC, 08. januar  2016. (Bujanovačke, foto ilustracija: mondo.rs, Stefan Stojanović) – Na mesto novog komandira Policijske ispostave u Bujanovcu imenovan je Ekrem Krasnići, dosadašnji šef u Odeljenju saobraćajne policije. U policiji kažu da je imenovanje Krasnićija i Savića deo široke akcije reorganizacije policije u Republici Srbiji.

-Moramo istaći da su neki mediji ova imenovanja pogrešno protumačili, čime se u javnosti stekao utisak da su Krasnići i Savić imenovani za prve ljude Policijskih stanica u Bujanovcu u Preševu, što nije tačno. Istina, načelnik Policijske stanice u Bujanovcu Dragan Veličković je od 1. januara u penziji, a na njegovo mesto će tek biti imenovan prvi čovek bujanovačke policije – kažu u PU Vranje.

Novi komandir Policijske ispostave Ekrem Krasnići, inače prvi Albanac na ovom mestu, imenovan je pošto je jesenas smenjen Vojislav Mihajlović. Njegovo imenovanje bujanovački mediji na albanskom jeziku  nazvali su „istorijskim činom“, koji je rezultat procesa integracije Albanaca u institucije sistema i procesa integracije Srbije u EU.

Istovremeno je na upražnjeno mesto komandira Policijske ispostave u Preševu imenovan dosadašnji inspektor Goran Savić.

U Preševu, dužnost prvog policajca, odnosno načelnika Policijske stanice i dalje obavlja Avdi Bajrami, dok je Savić imenovan na mesto komandira Policijske stanice, koje je tamo već dugo bilo upražnjeno.

Krasnići i Savić su na novim dužnostima od 1. januara ove godine.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *