Goran Nakić iz Rakovca, student generacije na niškom Ekonomskom fakultetu

Goran će u sredu, u kabinetu gradonačelnika Niša, dobiti plaketu kao student generacije državnog Ekonomskog fakulteta 

Bujanovac, Niš, 25. januar 2016. (Bujanovačke) – U sredu će u kabinetu niškog gradonačelnika biti upriličena svečanost na kojoj će glavna zvezda biti naš mladi sugrađanin Goran Nakić. Kao student generacije državnog Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu sa prosekom 10, Goran će dobiti plaketu od Grada Niša.

goran nakic2goran nakic3

Goran je mladić iz Rakovca, rođen 1992, a osnovne studije, koje je  u roku završio, upisao je 2011. Sada je na masteru a planira da kasnije upiše doktorske studije.

-Završio sam SS“Sveti Sava“ u Bujanovcu, ekonomski tehničar-opšti smer. Razredini starešina bio mi je Sreten Jović, a Žarko Đurić i Smilja Lukić neki od omiljenih profesora – seća se.

Sebe je, kaže, pronašao u ekonomskim naukama, odlično je kapirao sve pojmove vezane za ekonomiju.

-Oblast koja mi najzanimljivija i koju posebno volim je računovodstvo, revizija i finansije. Izabrao sam ovaj smer na fakultetu, zato što je jedan od težih i malo više kvanititativniji od ostalih smerova, odnosno manje teorijski.

goran nakic4goran nakic5

Najvažnije je imati puno volje i želje za uspehom, a naravno izuzetno je bitna i organizacija vremena. Nisam od onih koji se ubijaju od učenja, potrebno je samo postaviti cilj, redovno pohađati nastavu, lepo se organizovati i ne zapostaviti sebe na drugim poljima

Objašnjava da je za ovakav uspeh potrebno dosta rada i odricanja, ali da je organizacija ipak najvažnija:

-Naravno da je za ovakav uspeh potrebno mnogo odricanja, međutim smatram da tako treba i da bude jer se nijedan uspeh u životu ne može postići a da se nečega prethodno ne odreknemo. Najvažnije je imati puno volje i želje za uspehom, a naravno izuzetno je bitna i organizacija vremena. Nisam od onih koji se ubijaju od učenja, potrebno je samo postaviti cilj, redovno pohađati nastavu, lepo se organizovati i ne zapostaviti sebe na drugim poljima – prenosi recept za uspeh.

Pred njim je sada novi izazov – master – koji, logično, planira da završi u roku, svestan da pravi izazovi tek predstoje:

– Posle mastera planiram da počnem da tražim posao, i da krenem na doktorske studije – otkriva Goran.

Svestan je da se danas do posla teško dolazi i otkriva da bi se zbog dobre ponude čak i vratio u rodno mesto:

-Zbog posla bih se vratio u rodni kraj, pod uslovom da taj posao bude i adekvatno nagrađen. Međutim, budući da su privreda i kompanije na jugu slabo razvijeni, da su jake kompanije retke u našem kraju, najverovatnije ću posao tražiti u prestonici, a možda i u inostranstu, što ne bih voleo, a ne isključujem mogućnost da ostanem u nišu u slučaju dobre ponude.

gorangoran1

tudirajte sa voljom, uvek pokušajte da razumete nastavnu materiju, verujte u sebe pred svaki ispit. Uvek budite pozitivni i nasmejani, to je ono što treba da vas prati kroz život

Goran, zbog dobre organizacije, ima vremena za sve:

-Naravno da imam slobodnog vremena, zahvaljujući dobroj organizaciji, i uglavnom ga provodim sa društvom u izlascima i vežbanju u teretanu.

I, za kraj, poruka kolegama na fakultetu i svim vršnjacima:

-Želim im, od srca, veliki uspeh i ostvarenje svih  snova. Studirajte sa voljom, uvek pokušajte da razumete nastavnu materiju, verujte u sebe pred svaki ispit. Uvek budite pozitivni i nasmejani, to je ono što treba da vas prati kroz život. Naravno, nikako ne zapostavljajte druženja, izlaske, uživajte u svemu, jer to je ono što krasi mladost!




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *