Šah: Bogdan Tasić i Filip Stojanović na Prvenstvu Srbije

Bujanovački dečaci izborili su se za učešće na Prvenstvu Srbije maja u Vrnjačkoj Banji, dok je profesor Nenad Tasić promovisan u regionalnog šahovskog sudiju, i sada je jedini sa tim zvanjem u Pčinjskom okrugu

BUJANOVAC, VRNJAČKA BANJA 3. mart 2016. – Bogdan Tasić i Filip Stojanović iz bujanovačke OŠ «Branko Radičević» plasirali su se na Prvenstvo države koje će biti održano u maju u Vrnjačkoj Banji. U isto vreme, šahovski trener i pedagog Nenad Tasić, profesor matematike i informatike u bujanovačkoj Srednjoj stručnoj školi „Sveti Sava“ promovisan je u regionalnog šahovskog sudiju.

Bujanovački dečaci su ovaj plasman izborili kao članovi Šahovskog kluba Bujanovac jug na turniru upravo završenom takođe u Vrnjačkoj Banji.

Njihov drug, Vranjanac Petar Spasić osvojio je prvo mesto na ovom takmičenju u kategoriji do 12 godina a Sofija Stojanović, koja se takmičila u kategoriji do 10 godina, osvojila je drugo mesto nakon što je zabeležila osam pobeda i jedan poraz. Treneri Zoran Stojanović, Nenad Tasić i Milan Ristić na ovaj šampionat odveli su najbolje. Trener Zoran Stojanović o uspehu na ovom prvenstvu kaže:

– Naš klub gaji tradiciju dobrih šahista, a to su pokazali Petar Spasić koji je do 12 godina ubedljivo prvi, i Sofija Stojanović koja ima svega devet godina, a deli prvo mesto sa Unom Vuksanović iz Niša. Tu su i odlični šahisti iz Bujanovca. Dobri rezultati su posledica svakodnevnog rada trenera. Očekujem da na prvenstvu države i Petar i Sofija kao i ostali ponove uspeh i okite se medaljom prvaka Srbije u svojim uzrasnim kategorijama – rekao je za nedeljnik Vranjske Stojanović.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *