Jumko: Kao nikad za dve decenije

Najbolji rezultati u poslednjih dvadeset godina zabeleženi su u fer tržišnoj utakmici

VRANJE, BUJANOVAC, 7. mart 2016. (Naslovna fotografija: Ministarstvo odbrane) – HK Jumko nalazi u teškim ekonomskim prilikama zbog nasleđenih obaveza, ali firma, i pored toga, predstavlja „jedan od ključnih nosilaca opstanka stanovništva na ovom području” – stoji u saopštenju o poslovanju Jumnka koje je potpisao predsednik Nadzornog odbora kompanije Branislav Popović.

branislav popovic

Poslovi u zemlji i inostranstvu: Popović

Za sav uloženi trud naše Društvo je nagrađeno najboljim poslovnim rezultatima u prethodnih 20 godina“ – naglašava se u saopštenju.

Jumko u ovom momentu zapošljava 1.332 radnika, od toga 1.017 na neodređeno vreme,  pa „Jumko svojim poslovnim aktivnostima nesumnjivo predstavlja bitan faktor, koji poboljšava katastrofalno stanje nezaposlenosti u Vranju“.

U saopštenju se navodi da je isplata zarada u prethodnoj poslovnoj godini bila redovna, „u skladu sa realnim mogućnostima koje se tiču visine primanja“.

Jumko je u prethodnoj godini učestvovao na tenderima i javnim nabavkama uotvorenom postupku i rezervisanim javnim nabavkama za preduzeća – privredna društva za rehabilitacijui zapošljavanje osoba sa invaliditetom, pridržavajući se Zakona o javnim nabavkama, koji se odnosi na specifičnosti i mogućnosti učestvovanja na tenderima ovog tipa.

Reč je o poslovima, koji su dobijeni na otvorenoj tržišnoj utakmici“ – saopštava Jumko.

„Društvo je, zahvaljujući prednostima koje ima kroz tehničko – tehnološku i kadrovsku opremljenost, kao i posedovanju brojnih dozvola i sertifikata, koje je dobilo u poslednjih godini i po dana, a kojim se ne može pohvaliti skoro niko, sem retkih subjekata u tekstilnoj industriji, uspelo da pobedi konkurenciju u fer tržišnoj borbi“ – kaže se u saopštenju.

Nijedno preduzeće u procesu restrukturiranja ili privremeno zaštićena, ne mogu se pohvaliti ovakvim, ani približnim rezultatima poslovanja u 2015.godini“.

Rezultat toga je veliki broj poslova, koji su izvozno orijentisani, što je u skladu sa politikom razvoja privrednih i ekonomskih aktivnosti na nivou čitave zemlje.

U saopštenju se dalje navode najvažniji poslovi poput uniforme za Finsku vojsku, uniforme i jakne za englesko tržište, oprema za poljsku Vojsku, košulje za austrijsku vojsku, pantalone za italijansku vojsku,uniforme za makedonsku graničnu policiju, proizvodnja konca za nemačko i švajcarsko tržište…

Na domaćem tržištu, Jumke realizuje poslove sa Telekomom, Železnicama Srbije, Jat Tehnikom, Vojskom Srbije i još mnogim poslovnim partnerima –  naglašava se u saopštenju.

„Nijedno preduzeće u procesu restrukturiranja ili privremeno zaštićena, ne mogu se pohvaliti ovakvim, ani približnim rezultatima poslovanja u 2015.godini“.

Svi ovi rezultati – stoji još u saopštenju – isključiva su posledica velikog truda i napora svih zaposlenih u Društvu i želje da istoopstane, kako bi se obezbedila materijala sigurnost zaposlenih i njihovih porodica i sprečila dalja migracija stanovništva sa ovog područja ka Beogradu i inostranstvu, čega smo svedoci u poslednjih 20-ak godina.

U tom smislu, pored sprovedenog socijalnog programa, svakodnevno se vode pregovori sa nadležnim ljudima u Ministarstvu privrede, aktivno se sarađuje sa privatizacionim savetnikom na planovima zarestrukturiranje kompanije i privatizacije, a neke konkretne mere su i već preuzete kroz zakup poslovnih prostorija od nekoliko privrednih društava i očekivani dolazak WEIBO grupe koja će već ovog proleća otpočeti proces proizvodnje u Jumkovim halama – kaže se na kraju saopštenja.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *