Sadriju: Albanci da budu deo Vlade kako bi se obuzdali lokalni moćnici

Sadriju, poslanički kandidat na listi Muarema Zukorlića, kaže da bi se ulaskom Albanaca u vladu sprečile zloupotrebe lokalnih funkcionera na jugu Srbije

BUJANOVAC, PREŠEVO, 14. april 2016. (foto:www.radiostoplus.com)Albanci treba da budu deo vlade u Beogradu kako bi se stalo na put zakonu partija i političkih klanova koji vladaju u Preševskoj dolini. Ulaskom Albanaca u Vladu zaustavili bismo korupciju i zloupotrebu opštinskoh budžeta – izjavio je za portal Tituli Kujtim Sadriju, predsednik organizacije Centar za istraživanje i monitoring iz Preševa.

Sadriju, koji je poslanički kandidat liste „Muamer Zukorlić – Za pomirenje“, za portal Tituli  kaže da je sa Zukorlićem otvorio odeljenje Internacionalnog Univerziteta Novog Pazara i medresu u Preševu, i zbog toga podržava njegovu listu.

Na prošlim izborima Sadriju je bio na listi LDP Čedomira Jovanovića.

fatmir hasani

Fatmir Hasani: Moguća i dva poslanika

Partija za demokratsko delovanje Rize Haljimija, uz podršku Demokratske unije Albanaca (DUA)  jedina  će od stranaka koje okupljaju Albance juga Srbije izaći na parlamentarne izbore, koji se zajedno sa lokalnim održavaju 24. aprila.

Nosilac liste je Ardita Sinani, profesorka informatike iz Preševa i šef stranačkog odbora u toj opštini, koja kaže da se ostale albanske stranke nisu odazvale pozivu za zajednički izborni nastup.

Prvi kandidat na listi PDD, Fatmir Hasani, kaže da očekuju bar jedan mandat, a u slučaju veće izlaznosti moguća su i dva.

S obzirom da se Srbija nalazi blizu članstva u EU i da treba da ispuni neke uslove oko manjinskih prava, očekujemo napredak u ostvarivanju prava Albanaca, integraciju u državnim organima i privredni razvoj regiona – kaže Hasani.

Riza Haljimi, lider PDD i Šaip Kamberi, šef odbora te stranke u Bujanovcu, predstavljali su Albance u dosadašnjem sazivu parlamenta.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *