Devenport sutra u Bujanovcu

Amabasador Davenport će zajedno sa predsednikom Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa u Osnovnoj školi „Naim Frašeri” razgovarati sa učenicima i učenicama iz albanske zajednice koji su učestvovali u projektu učenja srpskog kao nematernjeg jezika, dok će s učenicima i učenicama srednjih škola „Sveti Sava“ i „Sezaj Suroj“ razmeniti utiske o osnivanju zadruge, pisanju i štampanju dvojezičnog magazina, i izradi suvenira

BUJANOVAC, PREŠEVO, 6. jun 2016. – Majkl Davenport, šef delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji, posetiće Bujanovac 7. juna, gde će obići projekte koje finansira Evropska unija i sastati se sa predsednicima opština Bujanovac i Preševo – saopštila je kancelarija Evropskog progresa.

Ambasador Davenport će učestvovati u radu Odbora zainteresovanih strana za projekat Odeljenja Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu, a razgovaraće i sa predsednikom Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Zoranom Stankovićem.

Ek.-Fak.

Ekonomski fakultet

Ambasador Davenport će učestvovati u radu Odbora zainteresovanih strana za projekat Odeljenja Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu, a razgovaraće i sa predsednikom Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Zoranom Stankovićem

Amabasador Davenport će zajedno sa predsednikom Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa u Osnovnoj školi Naim Frašeri” razgovarati sa učenicima i učenicama iz albanske zajednice koji su učestvovali u projektu učenja srpskog kao nematernjeg jezika, dok će s učenicima i učenicama srednjih škola „Sveti Sava“ i „Sezaj Suroj“ razmeniti utiske o osnivanju zadruge, pisanju i štampanju dvojezičnog magazina, i izradi suvenira. 

Aktivnosti Evropskog PROGRESa, programa koji doprinosi održivom razvoju južne i jugozapadne Srbije, Evropska unija i Vlada Švajcarske podržava sa ukupno 24,46 miliona evra. Program ima za cilj da ojača lokalnu administraciju, stvori povoljnije okruženje za razvoj infrastrukture i privrede kao i poboljšanje sprovođenja politika u oblasti socijalne inkluzije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *