Vranje: Milenković gradonačelnik, Andonov zamenik, novo Gradsko veće

Vranje, Bujanovac, 15. jun 2016. (Izvor Vranjske) – Vranje je danas dobilo novu vlast, prvu nesocijalističku od uvođenja višestranačja 1990. Za gradonačelnika Vranja izabran je ortoped Slobodan Milnković, potpredsednik lokalnog SNS. Od 59 prisutnih odbornika za Milenkovića je glasalo 42.

Milenković je rođeni Vranjanac, ima 44 godine. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Nišu. Od 2000. do 2002. godine radio je u Dečjem dispanzeru Doma zdravlja u Bujanovcu. U periodu 2002-2005. kao lekar na specijalizaciji na Medicinskom fakultetu u Nišu i Institutu za ortopedsku hirurgiju na Banjici. Od 2008. Godine zaposlen je kao lekar specijalista ortopedske hirurgije i traumatologije na Ortopedskom odeljenju Zdravstvenog centra Vranje. Učesnik je mnogobrojnih medicinskih kongesa u zemlji, te međunarodnog Evropskog kongresa EFORT u Istanbulu. Prošle godine imenovan je za v.d. direktora Opšte bolnice Vranje u osnivanju. Oženjen je, otac dvoje dece.

Za Milenkovićevog zamenika u kasnim popodnevnim časovima današnjeg zasedanja izabran je Igor Andonov, predsednik lokalnog SDS.

Za predsednika Skupštine grada Vranja danas je izabran Dejan Tričković, član SNS. Novi gradski većnici su penzionisani hirurg Miroljub Stanković (zdravstvo), direktor “Alfe” Goran Kostić (privreda), izvršni direktor “Simpa” Ivan Stanković (budžet i finansije), ekonomistkinja Zorica Jović (kultura), privatnik Aleksandar Janjić (poljoprivreda), pravnica Danijela Milosavljević (socijalna politika), Dejan Bajramović iz NVO, „Romani asvi“ (manjine), učiteljica Marina Đorđević (ekologija), difovac Nenad Đorđević (sport), inženjer Marjan Stanković (urbanizam i infrastruktura) i ekonomista Mića Mladenović (turizam).




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *