Saradnja Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja

Današnji sastanak posvećen je angažovanju zajedničkih medicinskih timova

BUJANOVAC, 20. jun 206.- Danas će u Bujanovcu biti održan treći radni sastanak vezan za pripreme zajedničkog angažovanja medicinskih timova Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja (NGO) na teriotriji Pčinjskog okruga tokom 2016. godine – saopštilo je vladino Koordinaciono telo za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, koje je i organizator sastanka u saradnji sa Ministarstvom odbrane i Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

vojnici kao majstori

Saradnja VS i Nacionalne garde Ohaja prilikom rekonstrukcije vrtića

„Imajući u vidu da je tokom prethodnih zvaničnih susreta istaknut značaj humanitarne asistencije sa učešćem medicinskog kadra različitog profila za žitelje udaljenih mesta Vranja, Preševa i Bujanovca, na ovom sastanku će posebno biti istaknuti detalji vezani za realizaciju humanitarne asistencije na terenu“ – navodi se u saopštenju.

Vojska Srbije i NGO imaju dugu i uspešnu saradnju na jugu Srbije. Podsetićemo da su prošle godine zajedno rekonstruisali bujanovački vrtić „Naša radost“

Sastanku će prisustvovati i predstavnici ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, Nacionalne garde Ohaja i Ministarstva odbrane Angole u svojstvu posmatrača.

Sastanak počinje u 11 sati u maloj sali bujanovačkog Doma kulture a medijima je omogućeno slikanje početka događaja, dok su izjave predviđene u 12 časova.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *