Generalu Simoviću orden Cara Konstantina

General Simović je dobar deo svoje karijere proveo kao komandant 4. Brigade Vojske Srbije koja deluje u Pčinskom okrugu kada je u Bujanovcu, Vranju i drugim mestima stekao ogromnu popularnost u najširoj javnosti

Bujanovac, Niš, 27. Jun 2016.  – General-potpukovnik Milosav Simović odlikovan je ordenom Svetog Cara Konstantina na Vidovdanskoj akademiji u Nišu.

Komandantu Kopnene vojske ovo crkveno priznanje, koje dodeljuje Sinod Srpske pravoslavne crkve, uručio je vladika Raško-prizrenski i administrator Eparhije niške Teodosije za „pokazano zalaganje za otvaranje službenog prostora u zgradi Kopnene vojske Republike Srbije, kao i delovanje na drugim poljima saradnje sa Eparhijom niškom“.

Kako prenosi agencija Beta, zahvaljujući na odlikovanju Simović je u porti Saborne crkve u Nišu rekao da bog, ljubav, čast, dobrota i istina nikada ne umiru, a Vidovdan je upravo sve to.

„Kosovski boj može pokušati neko da izbriše, ali to je nemoguća misija jer je on u srcima svih Srba i svih ljudi koji poštuju ono što vredi“, istakao je Simović a prenosi Beta.

On je naglasio da „ponekad nekima smeta obležavanje bitke na Kosovu, a ne smeta im obeležavanje bitke kod Vaterloa“.

„Bitke se obeležavaju ili slave zbog pobeda ili poraza, ali pre svega zbog sećanja na ljude koji su dali svoje živote za buduće ljude“, naglasio je Simović.

General Simović je dobar deo svoje karijere proveo kao komandant 4. Brigade Vojske Srbije koja deluje u Pčinskom okrugu kada je u Bujanovcu, Vranju i drugim mestima stekao ogromnu popularnost u najširoj javnosti.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *