Novica Tončev: Uskoro balkanska liga šampiona u fudbalu

Ideja je da u prvoj fazi u Balkanskoj ligi šampiona nastupaju timovi iz Srbije, Bugarske, Makedonije, Crne Gore, BiH, Albanije

BUJANOVAC, 4. juli 2016. (izvor: Vranjske)-Nekoliko balkanskih zemalja mogle bi uskoro da pokrenu ligu koja bi bila kopija sadašnje Lige šampiona – rekao je Novica Tončev, potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Ideja je da u prvoj fazi u Balkanskoj ligi šampiona nastupaju timovi iz Srbije, Bugarske, Makedonije, Crne Gore, BiH, Albanije. Tončev je precizirao da se trenutno čelnici FSS ozbiljno bave ovom temom.

Pokrenuli smo tu inicijativu sa namerom da se u tu, uslovno rečeno Balkansku ligu šampiona, uključe najbolje nacionalne ekipe iz zemalja koje prihvate ovu ideju FSS – kazao je Tončev.

On je za portal Vranjske rekao da ovaj i neke druge poteze u fudbalskoj organizaciji Srbije predsednik saveza Slaviša Kokeza i njegov tim čine sa namerom da se podigne nivo fudbalske igre i još više zbliže nacionalni savezi.

Pismo sa tom idejom smo uputili na adresu UEFA. Očekujemo i sa te strane podršku, posle čega će nacionalni savezi početi i konkretne razgovore na ovu temu – pojasnio je Tončev.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *