Regata Tužna Morava danas u Doljevcu: Kataklizma! (Video i foto)

Umor je konstantan, a moral varira. Molimo sve građane koji žive na obalama gde ova ekipa prolazi, da ih makar pozdrave. Verujte, puno im znači

BUJANOVAC, 22. jul 2016. – Regata „Tužna Morava“, koja je u nedelju na putu do Varvarina krenula iz Bujanovca, danas bi trebalo da stigne u Doljevac, što je otprilike na oko pola puta do mesta gde se Južna Morava spaja sa Zapadnom.

111

Organizator regate je Klub ekstremnih sportova „Zavičaj 1093“ iz Vranja, a učesnici su široj javnosti postali poznati posle filma „Tužna Morava“ kojim su skrenuli pažnju na jadno stanje u kome se nalazi rekao i njeno priobalje.

m

Učesnici regate su u četvrtak, kada su pristali u Grdelici, na svom fejsbuk profilu postavili desetominutni video snimak koji pokazuje da se stanje na Moravi nije promenilo i koji zaista deluje kataklizmatično:

VIDEO SNIMAK MOŽETE POGLEDATI NA OVOM LINKU:https://www.facebook.com/194164060618630/videos/1070257223009305/

morava1

„Neverovatno koliko je Južna Morava lepa za rafting. Isto tako je neverovatno koliko je zagađena. Ova ekipa, još od starta, ima mnogo problema. Momci su spremni, jaki i odlučni. Ipak, svako od ovih iskušenja i prepreka, ostavlja tragove. Umor je konstantan, a moral varira. Molimo sve građane koji žive na obalama gde ova ekipa prolazi, da ih makar pozdrave. Verujte, puno im znači. Dobrodošli su svi koji mogu da učestvuju, makar na nekoj kraćoj relaciji. Molimo sve medije (ovo je možda najbitnije), da podrže ove momke i objave snimke. U ovom kratkom video izveštaju, videćete samo jedan manji deo onoga kroz šta prolaze… Trenutno, posle pređenih 79 kilometara od starta, odmaraju u Grdelici. Još dosta treba do Varvarina, čitavih 153 kilometra. Aj’mo momci, izdržite… pišete istoriju!“

mmm

Jovan Kocevski, starešina regate izjavio je pre polaska da će sav video i foto materijal staviti na raspolaganje državnim institucijama, Ministarstvu odbrane, Sektoru za vanredne situacije, preduzeću Srbijavode, kao nadležnom.

-Onda će imati mogućnost da preduzmu odgovarajuće radnje na sanaciji ovog vodotoka-izjavio je Kocevski za RTS.

Pokrovitelj regate je Ministarstvo odbrane.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *