Musliju ministru policije: Stefanoviću, gde je spomenik

Musliju, koji je predsednik SO Bujanovac veruje da je stanje u kome se nalazi spomenik loše, da se on ne održava, i da je zbog toga neophodno da se on da na staranje NSA

BUJANOVAC, 27. jul 2016. (foto aljazeera: uklanjanje spomenika)– Jonuz Musliju, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) zatražio je od Nebojše Stefanovića, ministra policije da vrati spomenik palim borcima OVPMB koji su 20. januara 2013. iz centra Preševa uklonili pripadnici Žandarmerije.

Musliju navodi da se trenutno ne zna sudbina i lokacija na koju je sklonjen spomenik, i smatra da bi on na staranje i čuvanje trebalo da se vrati NSA – prenose portali na albanskom.

jonuzMusliju

Ministre, tražimo da nam vratite spomenik: Musliju

OVPMB, čiji je Musliju bio politički komesar, je naoružana formacija Albanaca koja je krajem 2000. godine ušla u oružani sukob sa državnim snagama bezbednosti. Konflikt je okončan juna 2001, uz posredovanje NATO i međunarodne zajednice

Musliju, koji je predsednik SO Bujanovac veruje da je stanje u kome se nalazi spomenik loše, da se on ne održava, i da je zbog toga neophodno da se on da na staranje NSA.

Spomenik koji je 2012. postavljen na platou ispred zgrade lokalne samouprave u Preševu, doveo je do tenzija u regionu a uklonjen je 20 januara naredne godine.

Na mestu gde se nalazio Albanci danas stavljaju bukete cveća i vence.

OVPMB, čiji je Musliju bio politički komesar, je naoružana formacija Albanaca koja je krajem 2000. godine ušla u oružani sukob sa državnim snagama bezbednosti. Konflikt je okončan juna 2001, uz posredovanje NATO i međunarodne zajednice.

Pripadnici OVPMB dobili su amnestiju od države, osim osumnjičenih za klasična krivična dela.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *