OŠ „B. Radičević“: Počinje upis u produženi boravak

U bujanovačkoj OŠ „B.Radičević“ očekuju još veću zainteresovanost roditelja za ovakav vid rada sa decom. Prethodnih godina, vele, upisivano je minimum 25 mališana po odeljenju. Aktivnosti u produženom boravku odvijaju se u dve smene : od 9 do 14  i  od 14,30 do 16 časova
bradicevic2

Fizičko pod obavezno

BUJANOVAC, 12. septembar 2016. –  Za učenike prvog i drugog razreda koji pohađaju produženi boravak u Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Bujanovcu danas zvanično počinje nova školska godina. Uporedo kreće i upis u ovaj oblik organizovanog obrazovno-vaspitnog rada sa đacima pomenutog uzrasta.

bradicevic-natasa-savic

Nastava i van škole: Nataša Savić

Učenicima se, na taj način, pruža mogućnost da, posle redovne nastave, ostanu u školi dok su im roditelji na poslu.

Ovim oblikom rada sa učenicima činimo olakšicu za roditelje, a na drugoj strani pomažemo deci da završe školske obaveze. Dakle, samostalnim radom, uz stalnu stručnu i pedagošku pomoć i saradnjom sa nastavnikom, đaci planski i organizovano utvrđuju, produbljuju, primenjuju i usvajaju nova znanja– pojašnjava za portal Bujanovačke  učiteljica u produženom boravku Nataša Savić.

Svakodnevno, u određeno vreme, organizujemo izradu domaćih zadataka, koji se potom analiziraju, ispravljaju i vrednuju, ali se ne ocenjuju. Onim učenicima koji imaju teškoće u savladavanju nastavnog gradiva pomažemo organizovanjem dopunskih časova i dodatnim angažovanjem nastavnika – dodaje Savićeva.

bradicevic

Domaći se radi u školi

 

Posle ovih, na redu su i druge  aktivnosti, kao što su muzičke, dramske, likovne i sportske. Pored toga, učitelji koriste priliku da decu u produženom boravku izvode i van škole.

Do sada su organizovano  posećivali  radne  organizacije, Crveni krst  i Veterinarsku stanicu u Bujanovcu.

Planirane su i druge posete kako bi se mališani bliže upoznali sa raznim zanimanjima ljudi – kaže sagovornica.

U bujanovačkoj OŠ „B.Radičević“ očekuju još veću zainteresovanost roditelja za ovakav vid rada sa decom. Prethodnih godina, vele, upisivano je minimum 25 mališana po odeljenju.

Aktivnosti u produženom boravku odvijaju se u dve smene : od 9 do 14  i  od 14,30 do 16 časova.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *