Bujanovcu pomoć Ministarstva privrede

U pomenutoj grupi lokalnih samouprava nalazi se i četiri opštine Pčinjskog okruga: Bujanovac, Trgovište, Surdulica i Bosilegrad

BEOGRAD, BUJANOVAC, 15. septembar 2016. – Ministarstvo privrede donelo je odluku da sa 80 miliona dinara podrži 40 lokalnih samouprava u pripremi infrastrukturnih projekata za unapređenje industrijskih i poslovnih zona, inkubatora i klastera, obnavljanje braunfild lokacija, kao i razvijanje saobraćajne i komunalne infrastrukture.

U pomenutoj grupi lokalnih samouprava nalazi se i četiri opštine Pčinjskog okruga: Bujanovac, Trgovište, Surdulica i Bosilegrad.

Od ukupno 40 odobrenih projekata, 22 su namenjena nerazvijenijim opštinama, od čega su osam u devastiranim, tako da ukupna podrška Ministarstva nerazvijenim i devastiranim opštinama po ovom programu iznosi čak 56,5 miliona dinara.

Podrška u pripremi projektno-tehničke realizuje se u okviru Programa podsticanja ravnomernog regionalnog razvoja u 2016. Godini. Ministarstvo privrede, u zavisnosti od razvijenosti lokalne samouprave, sufinansira u određenom procentu ukupne troškove izrade projektno-tehničke dokumentacije, dok su gradovi i opštine u obavezi da finansiraju preostalu vrednost projekta, saopštilo je resorno ministarstvo.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *