Čuvajte se radara: U sredu pojačana kontrola saobraćaja

Pored brzine kretanja, kontrola će biti usmerena i na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, nekorišćenja sigurnosnog pojasa, kao i nepropisnog korišćenja telefona za vreme vožnje

BUJANOVAC, 19. septembra 2016. (foto ilustracija: www.paleinfo.com– Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova sprovešće u sredu 21. septembra sveobuhvatnu akciju pojačane kontrole saobraćaja u kojoj će biti angažovan maksimalan broj uređaja za merenje brzine kretanja – saopštio je MUP Srbije.

Pored brzine kretanja, kontrola će biti usmerena i na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, nekorišćenja sigurnosnog pojasa, kao i nepropisnog korišćenja telefona za vreme vožnje.

Ova akcija deo je projekta „Evropski dan bez poginulih u saobraćajnim nezgodama“ (European Day Without a Road Death) u okviru Evropske nedelje kretanja (European Mobility Week) koja traje od 16. do 22. septembra, sa ciljem da se poveća bezbednost svih učesnika u saobraćaju i da 21. septembar 2016. godine bude prvi dan na evropskim putevima bez poginulih u saobraćajnim nezgodama.

Projekat sprovodi Međunarodna organizacija koja okuplja saobraćajne policije 31 evropske države, a podržan je od strane Evropske komisije

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije podržava navedeni projekat i poziva sve nadležne organe, organizacije i institucije da preduzmu mere u cilju povećanja bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a građane da poštuju odredbe Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *