Bujanovačka banja: Sudski spor koči privatizaciju

Onog trenutka kada spor bude okončan stiču se uslovi za dobijanje novog vlasnika, s obzirom da je Banja ranije dobila privatizacionog savetnika i izvršena je procena kapitala

BUJANOVAC, 23. septembar 2016. – Specijalna bolnica za rehabilitaciju u Bujanovačka banja i pored započetih priprema neće biti privatizovana sve dok postoji spor sa Republičkim fondom za penzijsko i invalidsko osiguranje oko vlasničkog udela Fonda PIO u ovom banjskom lečilištu.

banja2

135 gostiju smeštenih u stacionaru i stotinak na ambulantnoj terapiji

Naša banja nije jedina u ovakvoj situaciji. Pored Bujanovačke, u sporu je, po istom osnovu, još 11 banja u Srbiji – kaže saradnik za marketing u Banji Nenad Mitrović.

On podseća da  je država stoprocentni vlasnik kapitala Specijalne bolnice.

– Ishod pomenutog sudskog spora neće uticati na navedeni iznos državnog vlasništva, ali sve dok on traje ne možemo da idemo u privatizaciju. Onog trenutka kada spor bude okončan stiču se uslovi za dobijanje novog vlasnika, s obzirom da smo ranije dobili privatizacionog savetnika i izvršili procenu kapitala. Naravno, odrađene su i neke druge potrebne radnje u okviru započetog procesa – ističe Mitrović.

Sve to neće uticati na motivisanost zaposlenih za kvalitetno obavljanje medicinskih, stacionarnih i ugostiteljskih usluga.

banja1

Poseta za 20 odsto veća nego prošle godine

U Banji je trenutno 135 gostiju smeštenih u stacionaru i stotinak na ambulantnoj terapiji, što je oko 70 odsto ukupniog kapaciteta Specijalne bolnice.

Ovakvu posetu, koja je za skoro 20 odsto veća u odnosu na isti period prošle godine, očekujemo do polovine novembra – kaže Mitrović.

Specijalna bolnica u Bujanovačkoj Banji zapošljava 88 radnika sa redovnim mesečnim primanjima.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *