Uhapšeni direktor kosovske policije optužen za terorizam

Bujanovac, Beograd, 29. septembar 2016. (Izvor TV N1, foto kallkso.com)-  Nehat Tači, uhapšeni direktor kosovske policije, osumnjičen je za terorizam.

On je uhapšen kod Bujanovca u sredu uveče po poternici zbog krivičnog dela terorizma.

Njegov predmet prosleđen je Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu, gde će, kako se očekuje, biti i saslušan.
MUP je u svom saopštenju naveo da je uhapšen na osnovu raspisane poternice po naredbi Višeg suda u Nišu zbog krivičnog dela terorizma.
Tači je uhapšen sinoć, oko 20 časova, na administrativnom prelazu Končulj, prilikom izdavanja potvrde za ulazak na teritoriju centralne Srbije.
Na osnovu rešenja Višeg suda u Nišu o određivanju pritvora iz 2010. godine, on je sproveden u niški zatvor.
Portparol Policije Kosova Daut Hodža kaže da je Tači putovao u „jednu od zapadnoevropskih zemalja, automobilom preko teritorije Srbije“
“Po zahtevu za sprovođenje istrage Okružnog javnog tužilaštva u Prištini je istražni sudija Okružnog suda u Prištini dana 23. aprila 2009. godine doneo rešenje o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih T.A. i T.N. zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo terorizam iz čl. 312. Krivičnog zakonika”, pojašnjavaju za N1 u Višem sudu u Nišu.
Kako dodaju, istražni sudija Višeg suda u Nišu je 17. septembra 2010. doneo rešenje kojim je osumnjičenima određen pritvor i izdao je naredbu za raspisivanje poternice.
Viši sud u Nišu je 3. decembra 2010. doneo rešenje o prekidu istražnog postupka jer navedena lica nisu dostupna državnim organima Srbije.
Osoba T.N. je po navedenom rešenju i raspisanoj poternici uhapšena, nakon čega su spisi predmeta po zahtevu dostavljeni tužilaštvu na uvid.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *