Rebalans bužeta: Više para za Direkciju

Najveće, i jedino povećanje sredstava za budžetske korisnike, predviđeno ovim rebalansom, je za Direkciju za izgradnju Bujanovac, sa  ranijih 47 miliona  na nešto više od 56 miliona dinara. Veći deo ovih sredstava otići će na troškove proizašle  po osnovu sudskih presuda

BUJANOVAC, 5. oktobar 2016. – Nacrtom rebalansa, utvrđenim na današnjoj sednici Opštinskog veća, budžet opštine Bujanovac za 2016. godinu iznosi 965.247.000 dinara. To je za 27.150.000 dinara više u odnosu na važeću Odluku  Skupštine opštine Bujanovac.

-Ovo je druga godina za redom od kada se radi programski budžet. U ovogodišnji budžet opštine Bujanovac preneto je 14 miliona dinara iz prošlogodišnjeg. Najveće, i jedino povećanje sredstava za budžetske korisnike, predviđeno ovim rebalansom, je za Direkciju za izgradnju Bujanovac, sa  ranijih 47 miliona  na nešto više od 56 miliona dinara. Veći deo ovih sredstava otići će na troškove proizašle  po osnovu sudskih presuda – rekao  je načelnik Boban Pavlović Odeljenja za finansije i pomoćnik predsednika opštine Bujanovac .

opstinsko-vece

Više para i za Dekadu Roma

Rebalansom budžeta trebalo bi da se povećaju sredstva namenjena za „Dekadu Roma“, sa 300.000 na 600.000 dinara.

Iz  opštinske kase već je isplaćeno 6.630.000 dinara za javno informisanje, kao i  10 miliona dinara za studentske stipendije.

Pavlović je podsetio da je budžetska stavka za osnovne škole ostala na istom nivou, kao što je predviđeno skupštinskom odlukom za 2016. godinu.

Ista situacija je i sa Domom kulture „Vuk Karadžić“, gde je planirano 20,7 miliona, Biblioteci „14.novembar“ 12,8 miliona, Sportskom centru „Madost“ 19,3 miliona i za dotacije  sportskim klubovima na području bujanovačke opštine, 11 miliona dinara.

Takođe, za razvoj poljoprivrede već je isplaćeno 8,7 miliona dinara, dok je, u skladu sa aktuelnom odlukom SO, za zaštitu životne sredine rezervisano 43,8 miliona dinara.

Konačnu reč o predloženom budžetskom rebalansu daće odbornici u lokalnom parlamentu, koji bi, kako nezvanično saznaju „Bujanovačke“, trebalo da zaseda iduće sedmice.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *