Albanski lideri sa Ramom i Vučićem

Razgovarali smo o ključnim problemima koji tište Albance na jugu Srbije. Počev od integracije u državne institucije i zastupljenosti u javnim ustanovama, pa do nerešenih pitanja u kulturi i obrazovanju, kao i o načinu njihovog rešavanja

BEOGRAD, BUJANOVAC, 14. oktobar 2016. – (foto Titulli)-Politički predstavnici Albanaca iz opština Preševo, Bujanovac i Medveđa juče su se u Beogradu sastali sa premijerom Albanije Edijem Ramom, sa kojim su razgovarali o položaju Albanaca u ovom delu Srbije.
– Razgovarali smo o ključnim problemima koji tište Albance na jugu Srbije. Počev od integracije u državne institucije i zastupljenosti u javnim ustanovama, pa do nerešenih pitanja u kulturi i obrazovanju, kao i o načinu njihovog rešavanja. Takođe, bilo je reči i o mogućnostima projektnog finansiranja, odnosno da Republika Albanija učestvuje u finansiranju realizacije projekata u opštinama koje predstavljamo – rekao je za „Bujanovačke“, predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi koji se danas nalazi u Nišu, gde se održava Poslovni forum Srbija–Albanija.

Premijer Vučić se juče u Nišu, gde boravi sa svojim kabinetom, sastao sa predsjednicima opština juga Srbije.
Jučerašnjem sastanku sa albanskim premijerom prisustvovali su Riza Halimi, predsednik Partije za demokratsko delovanje, predsednici bujanovačke i preševske opštine Šaip Kamberi i Šćiprim Arifi, Jonuz Musliu, predsednik SO Bujanovac i Nacionalnog saveta Albanaca, Ardita Sinani, predsednica SO Preševo i Fatmir Hasani, narodni poslanik u Skupštini Srbije.

Premijer Vučić se juče u Nišu, gde boravi sa svojim kabinetom, sastao sa predsjednicima opština juga Srbije.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *