Ministar Stefanović: Povećati broj Albanaca u policiji

Hoćemo da pokažemo da brinemo o svima. Građani treba da policajce gledaju kao dobre i čestite ljude koji su spremni da pomognu svima, ne da policajce gledamo po nacionalnosti. Razgovarali smo i po potrebi poboljšanja multietničkog sastava policije, odnosno o povećanom učešću Albanaca u njoj – kazao je ministar

BUJANOVAC, 16. oktobar 2016. – Rad policije u bujanovačkoj opštini u poslednjoj godini dana bio je uspešan. Sva četiri krivična dela su rasvetljena, izjavio je novinarima potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović po završetku današnjeg obilaska Policijske stanice Bujanovac.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zajedno do poverenja: PS Bujanovac

– Sa predstavnicima PU Vranje, PS Bujanovac i lokalne samouprave razgovarali smo o tome šta možemo zajednički da radimo na opštoj bezbednosti. Najvažnije je da građani, bez obzira na nacionalnost, podjednako imaju poverenje u policiju, kao i jedni u druge. To nije moguće da uradimo preko noći, ali je za očekivati da napravimo pozitivne korake za izvestan vremenski period, ako budemo radili na tome – konstatovao je ministar Stefanović.

On je rekao da je na sastanku u PS Bujanovac bilo reči i o rasvetljavanju razbojničkih pljački „koje su se desile u jednom naselju“ .
– Hoćemo da pokažemo da brinemo o svima. Građani treba da policajce gledaju kao dobre i čestite ljude koji su spremni da pomognu svima, ne da policajce gledamo po nacionalnosti. Razgovarali smo i po potrebi poboljšanja multietničkog sastava policije, odnosno o povećanom učešću Albanaca u njoj – kazao je ministar.
Stefanović je podsetio da je tokom razgovora bilo reči i o migrantskoj krizi, kao i o obezbeđivanju i postavljanju bezbednosnih kamera u gradu.
– Tu očekujemo i pomoć lokalne samouprave – zaključio je ministar na kraju posete Bujanovcu, pre odlaska za Niš, gde će obići Srpsko-ruski humanitarni centar.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *