Ljajić i Lončar: Bujanovačka banja odmah u privatizaciju

Nastojimo da pokrenemo one banje koje danas uopšte ne rade ili posluju loše, a postoji mogućnost da za njih nađemo strateškog partnera ili kupca- objasnio je Ljajić

BUJANOVAC, NIŠKA BANJA, 18. oktobar 2016. (naslovna foto: Tanjug) – Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade  i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija  i ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavili  su prilikom posete Niškoj Banji da će Bujanovačka Banja biti jedna od onih za koje će odmah biti pokrenut postupak za prodaju.

banja2

Najava rešenja spora sa PIO fondom

Osim Bujanovčke, hitno će u privatizaciju još Bogutovačka, Mataruška i Kuršumlijska.

Ministar Ljajić je rekao da je dogovoreno na Komisiji za banje Vlade Srbije da se svaka banja posebno tretira.
– Nastojimo da pokrenemo one banje koje danas uopšte ne rade ili posluju loše, a postoji mogućnost da za njih nađemo strateškog partnera ili kupca- objasnio je Ljajić.

banja1

Traži se kupac

Predstavnici Ministarstva privrede, koji su tokom jučerašnje posete Bujanovcu obišli i Bujanovačku banju, obećali su menadžmentu ovog banjskog lečilišta da će, u “skladu sa zaključkom Vlade Srbije” , uskoro sa Fondom penzijsko invalidskog osiguranja naći rešenje za  sporni vlasnički udeo tog fonda u banjama Srbije, kako bi se otklonile sve barijere za  njihovu skoru privatizaciju.

U grupi deset banjskih lečilišta koje su u sudskom sporu sa Fondom PIO je i Specijalna bolnica za  rehabilitaciju u Bujanovačkoj Banji.

Na jučerašnjem sastanku u ovoj ustanovi  predstavnicima Ministarstva privrede i Republičkog fonda za razvoj je rečeno da ukupna  realizacija za devet ovogodišnjih meseci  iznosi 58 miliona  dinara, što je za oko 18 miliona više u odnosu na isti prošlogodišnji period. S

pecijalna bolnica u Bujanovačkoj Banji zapošljava 88 radnika sa redovnim mesečnim primanjima.




2 thoughts on “Ljajić i Lončar: Bujanovačka banja odmah u privatizaciju

  1. Nesa

    Mogla je ziveti u najvecoj krizi 90-tih, pa tokom rata itd. Da bi na kraju dosla na prodaji,e moja drzavo za nista nisi sposobna.samo se pitam vremena kada cete proglasiti bankrot zemlje….

    Reply
  2. Jovan

    Zasto prodaja. Dali smo kao drustvo toliko nesposobni da ne mozemo makar i na jednom primeru pokazati da osim prodaje umemo i nesto da uradimo. Zar ministarstva (zdravlja i trgovine) od hiljade kadrova sa kojima raspolazu ne mogu da pronadju ekipu koja ce uciniti da osavremeni banju te da ona uspesno radi. Vlada treba da zna da je ova banja od strateskog znacaja za Srbiju.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *