Bujanovački prosvetari na Sajmu knjiga

Škole nemaju para za nove knjige pa su profesori mogli samo da popune lične biblioteke

BUJANOVAC, 31. oktobar 2016. – Pedesetak prosvetnih radnika iz osnovnih i srednjih škola opštine Bujanovac, u organizaciji lokalne samouprave, u petak je posetilo protekli 61. Međunarodni beogradski sajam knjiga.
– I ove, kao i prethodnih godina, zahvaljujući finansijskoj pomoći opštine Bujanovac, zajedno sa kolegama iz ostalih škola sa područja naše opštine, uključujući i predstavnike bujanovačke Biblioteke „14. novembar“, posetili smo Međunarodni sajam knjiga u Beogradu. S obzirom da naša škola nema finansijskih sredstava za nabavku novih knjiga za školsku biblioteku, nije bilo kupovine. U susret će nam izaći Gradska biblioteka, koja će nam kao i svake godine, tradicionalno, pokloniti stotinak knjiga, pre svega lektira i enciklopedija – kaže za „Bujanovačke“, direktorka OŠ „B. Radičević“ Gordana Zlatković.
Posetu sajmu je, veli, kao i njene kolege, iskoristila da, bar donekle, obnovi porodičnu biblioteku. Priuštila je kupovinu tri romana autora Branislava Jankovića iz Niša. To su „Suze Svetog Nikole“, „Peta žica“ i „Vetrovi zla“.
Počasni gost 61. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga bila je Islamska Republika Iran, koja je na 300 metara kvadratnih izložbenog prostora predstavila svoju viševekovnu kulturu i tradiciju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *