Zelena pijaca u Bujanovcu: Stiglo vreme za kiselenje kupusa

Kod mene je kilogram belog kupusa 30, a crvenog 70 dinara. Nije skupo, ali šta vredi, kad ima malo onih koji kupuju. Za nas proizvođače slaba vajda – kaže Dževad, koga u konstataciji podržava i komšija sa susedne tezge, Jablan Stojanović iz Leskovca, prodavac cveća

BUJANOVAC, 31. oktobar 2016. – Bogata ponuda kupusa na Zelenoj pijaci u Bujanovcu nagoveštava da ovo povrće ulazi u zenit sezone kiselenja.

Na takav zaključak dodatno upućuje i prohladno vreme poslednjeg oktobarskog dana u 2016. godini.

Cena se kreće od 25 dinara, za beli, do 70 dinara za crveni kupus po kilogramu.

Dževad Ameti iz preševskog sela Oraovica, veli da godinama prodaje samo domaće sorte.
Kod mene je kilogram belog kupusa 30, a crvenog 70 dinara. Nije skupo, ali šta vredi, kad ima malo onih koji kupuju. Za nas proizvođače slaba vajda – kaže Dževad, koga u konstataciji podržava i komšija sa susedne tezge, Jablan Stojanović iz Leskovca, prodavac cveća.
– Nemojte da shvatite da se mi žalimo, ali situacija je takva. Najbitnije je da se mi ovde družimo i da se poznajemo po tome kakav je ko čovek – govore, skoro u glas, Dževad i Jablan.
Što se tiče recepture za kiselenje kupusa, obojica se slažu da je ona jednostavna i da treba odabrati samo dobar i zdrav kupus i dodati vodu i so po potrebi, „onako od oka“.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *