Šansa za nezaposlene Romkinje

Nakon završene obuke polaznice će polagati završne ispite u Narodnom univerzitetu u Vranju. One koje polože završni ispit dobiće sertifikate za obavljanje krojačke delatnosti, a najuspešnijim u obavljanju ovog posla biće donirane šivaće mašine kao osnovno sredstvo za rad

BUJANOVAC, 2. novembar 2016.(logo: FB) – Udruženje Romkinja Bujanovac objavilo je javni poziv nezaposlenim Romkinjama iz bujanovačke opštine za učešće u obukama šivenja, koji će trajati do 12. novembra 2016. godine.
Javni poziv je objavljen na veb sajtu opštine Bujanovac, u okviru projekta „Osnaživanje Romkinja u Bujanovcu za zapošljavanje i samozapošljavanje“. Finansiraju ga Evropska unija i Vlade Švajcerske i Republike Srbije preko programa EU Progres.
Cilj ovog projekta, koji će se realizovati do juna 2017. godine, je ekonomsko osnaživanje Romkinja kroz obuku za šivenje i krojenje radi lakšeg zapošljavanja ili samozapošljavanja.
Program obuke namenjen je za najviše 10 nezaposlenih Romkinja.
Obuka će trajati šest meseci i biće realizovana od novembra 2016. godine u krojačkoj radionici „Linda“ sa instruktorkom krojenja i šivenja.
Nakon završene obuke polaznice će polagati završne ispite u Narodnom univerzitetu u Vranju. One koje polože završni ispit dobiće sertifikate za obavljanje krojačke delatnosti, a najuspešnijim u obavljanju ovog posla biće donirane šivaće mašine kao osnovno sredstvo za rad.
Pravo učešća u programu obuke imaju nezaposlene Romkinje sa minimum 15 godina starosti, sa završenom stručnom spremom od prvog do četvrtog stepena i prebivalištem ili boravištem na području opštine Bujanovac.
Sve neophodne informacije, potencijalne kandidatkinje mogu dobiti u Udruženju Romkinja Bujanovac, ul. Nikole Tesle br. 2, Bujanovac, putem elektronske pošte: udr.zenabujanovac@gmail.com; fejsbuk stranici Udruženja i telefonskim pozivom na broj 017-654-163.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *