Opština raspisala konkurs za stručnu praksu

Program je namenjen nezaposlenima koji se prvi put stručno osposobljavaju za zanimanja za koja su stekli određenu vrstu i stepen stručne spreme, a radi osposobljavanja za samostalni rad i polaganje pripravničkog, odnosno stručnog ispita, u skladu sa zakonom ili opštim aktom poslodavca

BUJANOVAC, 9. novembar 2016. (foto ilustracija)- Opština Bujanovac raspisala je drugi javni poziv za realizaciju programa stručne prakse u 2016./17. godini.

Program je namenjen nezaposlenima koji se prvi put stručno osposobljavaju za zanimanja za koja su stekli određenu vrstu i stepen stručne spreme, a radi osposobljavanja za samostalni rad i polaganje pripravničkog, odnosno stručnog ispita, u skladu sa zakonom ili opštim aktom poslodavca.

Program stručne prakse traje do 12 meseci za pripravnike sa višom ili visokom stručnom spremom, a 6 meseci za one sa srednjom stručnom spremom.

BUJANOVAC opstina

Zahtev se može podići u opštini ili skinuti na www.bujanovac.rs

Za to vreme opština Bujanovac će poslodavcu uplaćivati 22.000 dinara za angažovanje osoba sa visokom, 20.000 dinara za one sa višom, a 18.000 dinara, u mesečnom iznosu, za angažovanje radnika sa srednjom stručnom spremom.

Pravo na učešće na javnom pozivu imaju poslodavci iz obrazovnih institucija, javnih preduzeća i ustanova, čiji je osnivač opština Bujanovac, iz državnih organa, kao i poslodavci iz sektora privrede, koji zadovoljavaju određene uslove.

Zahtev za učešće u programu stručne prakse koji se može dobiti u Opštinskoj upravi opštine Bujanovac – Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj, br. 306, ili na sajtu www.bujanovac.rs.

Zahtev sa pratećom dokumentacijom, podnosi se Savetu za zapošljavanje opštine Bujanovac, u zatvorenoj koverti sa naznakom ’’PRIJAVA ZA UČEŠĆE U PROGRAMU STRUČNE PRAKSE’’.

Informacije o programu mogu se dobiti na telefonske brojeve – 654 517 i 654 607.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *