Arifi: Gubitak privilegija razlog odlaska iz stranke

Tu se  radi o o neistrajnosti povodom nastale situacije nakon izbora od 24. aprila, kada je DP ostala u opoziciji, što znači i automatsko gubljenje privilegija – rekao je Arifi i dodao da su inicijatori osnivanja Alternative za promene u Bujanovcu imali velike privilegije u prošlom mandatu u lokalnim vlastima

BUJANOVAC, 21.novembar 2016. – Dok su Arber Pajaziti, Vjolca Aliu i Edmond Isufi imali koristi bili su u stranci. Tada im ništa nije falilo – izjavio je za portal Titulli Nagip Arifi, doskorašnji predsednik Bujanovca i lider Demokratske partije komentarišući prelazak svojih bivših saradnika u Alijansu za promene.

On je za ovaj portal dodao da su Pajaziti, Aliu i Isufi iz njegove stranke otišli svojevoljno, a ne zbog odsustva prostora za delovanje.

nagip

Otišli su svojevoljno: Arifi

-Tu se  radi o o neistrajnosti povodom nastale situacije nakon izbora od 24. aprila, kada je DP ostala u opoziciji, što znači i automatsko gubljenje privilegija – rekao je Arifi i dodao da su inicijatori osnivanja Alternative za promene u Bujanovcu imali velike privilegije u prošlom mandatu u lokalnim vlastima.

Alijansa za promene je stranka predsednika opštine Preševo Šćiprima Arifija a Pajaziti je pre nekoliko dana, zajedno sa Aliu i Isufijem formirao odbor te stranke u Bujanovcu.

Pajaziti je za Bujanovačke izjavio da će bujanovački odbor Alijanse biti autonoman u odlučivanju o lokalnim savezima.

Njih troje su , do prelaska u novu stranku, bili  članovi Demokratske partije.   U vreme Arifijevog predsedničkog  mandata od 2012- 2016. godine, Pajaziti je bio šef njegovog kabineta, a godinu dana je obavljao i dužnost načelnika Odeljenja za javne službe i društvene delatnosti.

Vjolca Aliu iz Letovice, bila je omladinski koordinator u Demokratskoj partiji (DP) i nalazila se na 21. mestu  kandidata na listi za odbornike ove partije za SO Bujanovac na lokalnim izborima održanim 24. aprila ove godine.

Edmond Isufi iz Turije,  na istoj odborničkoj listi, zauzimao je 16. poziciju. Opoziciona Demokratska partija Nagipa Arifija u SO Bujanovac ima deset odbornika.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *