Pokušaj podmetanja požara na Učiteljskom fakultetu

Do požara i katastrofe nije došlo zahvaljujući brzoj intervenciji zaposlenih koji su na vreme primetili razliven benzin u nekoliko kabineta i hodniku fakultetskog potkrovlja

BUJANOVAC, VRANjE, 24. novembra 2016. (naslovna foto: Sunčica Denić, foto http:www.pfvr.ni.ac.rs)– Nepoznata osoba je pokušala da zapali Učiteljski fakultet u Vranju, a do požara i katastrofe nije došlo zahvaljujući brzoj intervenciji zaposlenih koji su na vreme primetili razliven benzin u nekoliko kabineta i hodniku fakultetskog potkrovlja – otkriva portal Vranjske.

uciteljski-pozar

Tragovi benzina: Kamere zabeležile muškarca koji je ušao na potkrovlje, ali nisu registrovale i njegov povratak iz kabineta

Ovaj skandal od pre deset dana na samom fakultetu su sve vreme prikrivali u interesu istrage, a Policijska uprava (PU) u Vranju do sada o tome nije za javnost objavila ni jedno slovo.

Naš izvor kaže da su kamere zabeležile muškarca koji je ušao na taj „teren“, ali da nisu registrovale i njegov povratak iz kabineta.

– On nije morao da se vrati tim putem. Imao je drugi izlaz prema Sportskoj sali – kaže taj izvor.

Dragan Stamenković, portparol PU potvrdio je informacije koje su portalu Vranjske prosledili insajderia među studentima Učiteljskog fakulteta.

-Vaša informacija je tačna. Mi intenzivno radimo na tome da utvrdimo identitet osobe i motive ovog pokušaja – rekao je Stamenković.

Sunčica Denić Mihailović, dekan Fakulteta  je izjavila da postoje indicije da je sve ovo urađeno sa namerom.

– Reč je o malom i izolovanom incidentu, ali svakako potrebno  je da se utvrde motivi. Mi nismo želeli da alarmiramo javnost, kako ne bismo ugrozili posao policije – kazala je Sunčica Denić Mihajlović.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *