Ne trebaju nam novi fakulteti već novi smerovi

Ne treba da se, iz godine u godinu, ponavljaju upisi na iste odseke, kako se ne bi gomilali stručni kadrovi bez mogućnosti brzog zapošljavanja – naglasio je Kamberi po završetku razgovora sa ambasadorom Andreom Oriciom, šefom Misije OEBS u Srbiji

BUJANOVAC, 1. decembar 2016. – Bujanovačka opština je jedan od ključnih partnera u izgradnji i obezbeđivanju uslova za školovanje mladih na odeljenju subotičkog Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu.

Zato i tražimo da budemo uvažavani kao ravnopravan partner – izjavio je predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi nakon današnjeg susreta sa predstavnicima Misije OEBS, EU Progresa i Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu.

– Na sastanku smo insistirali na obezbeđivanju najvišeg kvaliteta nastave i sistema upisivanja, kako bi se broj brucoša u idućoj godini povećao na 90, što je i prihvaćeno. Nikakva autonomija Univerziteta to ne sme da naruši. Fakultet je, između ostalog, i osnovan da mladi Albanci stiču fakultetske diplome u mestu življenja. Neophodno je i uvođenje novih smerova na ovom fakultetu, kao što su IT tehnologije i agrobiznis. Ne treba da se, iz godine u godinu, ponavljaju upisi na iste odseke, kako se ne bi gomilali stručni kadrovi bez mogućnosti brzog zapošljavanja – naglasio je Kamberi po završetku razgovora sa ambasadorom Andreom Oriciom, šefom Misije OEBS u Srbiji.

Oricio je podsetio da je ovo njegov prvi boravak na jugu Srbije od preuzimanja dužnosti početkom oktobra ove godine.

On je potvrdio da je sa Kamberijem tokom sastanka „prokomentarisao“ o atmosferi koja je vladala tokom razgovora na Ekonomskom fakultetu.

Studentima ove visokoškolske ustanove danas je održano predavanje „Evropa to si ti“ koje je obeležilo početak istoimene kampanje, čija je realizacija planirana u 34 opštine u Srbiji, kako bi mladi proširili znanja o procesu evropskih integracija. Kampanju „Evropa to si ti“ finansiraju Evropska unija i Vlada Švajcarske preko razvojnog programa Evropski Progres.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *