Počelo premošćavanje Južne Morave kod Bujanovca

Završetkom radova na ovom kapitalnom objektu, koji se gradi u sklopu međunarodnog “Koridora 10”, na deonici između Srpske Kuće i Levosoja, konačno će biti uspostavljena drumska saobraćajna veza od Bujanovca prema naseljenim mestima na desnoj obali Južne Morave

BUJANOVAC, 15. decembar 2016. – Postavljanjem prvih horizontalnih armirano-betonskih profila na prethodno izgrađene stubove počelo je premošćavanje reke Južna Morava, u neposrednoj blizini starog, oštećenog mosta kod nekadašnjeg “Jugokopa”, nadomak Bujanovca.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Završetkom radova na ovom kapitalnom objektu, koji se gradi u sklopu međunarodnog “Koridora 10”, na deonici između Srpske Kuće i Levosoja, konačno će biti uspostavljena drumska saobraćajna veza od Bujanovca prema naseljenim mestima na desnoj obali Južne Morave – Žuželjici, Ljiljancu, Žbevcu, Bujanovačkom jezeru, Železničkoj stanici, Božinjevcu i susednim naseljima.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prema najavama nadležnih, most bi sredinom sledeće godine trebalo da bude pušten u saobraćaj.

Postojeći stari, kako ga ovdašnji žitelji od ranije nazivaju “Govedarski most”, nakon uleganja konstrukcije pre više od dve godine, nije u funkciji za saobraćaj.

Za svo ovo vreme, pešaci su prinuđeni, pošto nemaju izbora, da na svoju odgovornost prelaze oštećenim mostom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uskoro kraj muka žitelja na desnoj obali

Saobraćaj do naselja na desnoj rečnoj obali odvija se alternativnim putnim pravcima preko Železničke stanice ili sela Davidovac, koje se nalazi na teritoriji grada Vranja.

Novi most činiće sastavnu celinu budućeg nadvožnjaka preko drumskog Koridora 10, koji je u izgradnju, kao i postojeće železničke pruge na ovom međunarodnom pravcu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *