SO Bujanovac u utorak o rebalansu ovogodišnjeg budžeta

BUJANOVAC, 23. decembar 2016. – Opštinsko veće je utvrdilo predlog odluke o rebalansu budžeta za 2016. godinu i uputilo ga na razmatranje odbornicima u Skupštini opštine Bujanovac koji će o njoj glasati 27. decembra.

Ukupni iznos budžetskih sredstava ostao je nepromenjen, u skladu sa jesenjašnjom skupštinskom odlukom o rebalansu, 970.245.000 dinara.

– Ovaj rebalans je uslovljen statusnim promenama JP Direkcija za izgradnju Bujanovac. Kao posledica gašenja ovog javnog preduzeća Opštinska uprava preuzima i njegove obaveze.

S obzirom da radnici Direkcije, na osnovu pripajanja, postaju deo zaposlenih u JP „Komunalac“, nećemo da ga opterećujemo. Ako Skupština opštine u utorak usvoji predlog odluke o rebalansu, statusno pitanje Direkcije biće zatvoreno, a mi onda krećemo sa ispunjavanjem preuzetih obaveza – rekao je predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi.

Uoliko, kao što se očekuje, lokalni parlament donese odluku o rebalansu, ovo će biti drugo rebalansiranje opštinskog budžeta za 2016. godinu.

Prethodno je izvršeno u prvoj polovini oktobra, takođe zbog Direkcije za izgradnju. Najveći deo tog novca otišao je na izmirenje sudskih troškova, proisteklih nezakonitim otpuštanjem nekoliko radnika ovog, uskoro bivšeg javnog preduzeća.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *