Vanredna situacija proglašena u Vranju

Vranje, Bujanovac, 9. januar 2016. (Izvor Vranjske, Bujanovačke)-Na osnovu procene stručnih službi, velikih snežnih nanosa i veoma niskih temperatura, gradonačelnik Vranja i komandant Štaba za vanredne situacije dr Slobodan Milenković, proglasio je večeras vanrednu situaciju na celoj teritoriji grada Vranja.

Izdata je naredba JP ,,Vodovod“ da dodatno angažuje mehanizaciju na raščišćavanju zavejanih putnih pravaca, posebno na području Poljanice, kao i da o tome, i utrošku goriva vodi preciznu evidenciju.

U saopštenju Štaba se ne navodi zašto je gradonačelnik uveo neku vrtsu kontrole potrošnje goriva.

Poverenicima civilne zaštite naloženo je da Stručnoj službi za zaštitu i spasavanje dostavljaju blagovremene i precizne podatke o ugroženom stanovništvu, a članovi ovog tela dežuraće od 7 i 30 do 20 sati.

Izdata je naredba i Komisiji za procenu štete da izlazi na teren nakon prijave od strane građana, a sve informacije nadležne službe u obavezi su da dostavljaju Štabu za vanredne situacije na telefon 1985.

Štab će se sastajati svakodnevno. Inače, kako se čulo na večerašnjoj sednici Štaba za vanredne situacije snabdevanje električnom energijom na teritoriji grada Vranja je stabilizovano, a Vatrogasno-spasilačka jedinica Odeljenja za vanredne situacije dopremila je hranu i lekove do sela Studena.

Zdravstveni centar pojačaće ekipe, a mehanizacija Preduzeća za puteve ,,Trace“, Vodovoda i Četvrte brigade Kopnene vojske Srbije nastaviće intenzivno da radi na čišćenju putnih pravaca. Crveni meteo alarm je i dalje na snazi.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *