Obavljena primopredaja donacije Vlade Japana

BUJANOVAC, 27.januar 2017. – Izuzetno cenim odgovoran i humanitaran način postupanja Vlade Srbije prema izbeglicama koje se kroz Srbiju kreću ka zapadnoj Evropi. Želim da odam priznanje građanima Bujanovca, kao i nadležnim institucijama zbog kontinuiranog napora da se poboljša dobrobit lokalnog stanovništva u toku priliva migranata – rekao je Jamato Masajoši, prvi sekretar ambasade Japana u Beogradu, prilikom današnje primopredaje ambulantnog vozila i kamiona cisterne, predsedniku bujanovačke opštine Šaipu Kamberiju.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vlada Japana je za ova dva donirana vozila obezbedila 109.050 evra. U japanskoj ambasadi u Srbiji smatraju da će poklanjanjem novog saniteta, namenjenog bujanovačkom Domu zdravlja, biti poboljšani uslovi hitnog medicinskog prevoza.

Takođe se očekuje da da će JP „Komunalac“, korišćenjem kamiona cisterne za pijaću vodu, biti u mogućnosti da lakše odgovori na nepredviđene situacije.

– Vlada Japana smatra da je važno pružiti humanitarnu pomoć migrantima, ali istovremeno je od velikog značaja pružanje podrške razvoju opština koje prihvataju izbeglice, s obzirom na dugoročnost migranstkih problema – naglasio je Masajoši, u Bujanovcu.

 

Predsednik bujanovačke opštine Šaip Kamberi je, ispred lokalne samouprave i svojih sugrađana, zahvalio Vladi Japana i japanskom narodu na ovoj značajnoj donaciji.
– To su vrlo značajni projekti za naše stanovništvo. Posebno cisterna za naselja koja nisu uključena u sistem za snabdevanje vodom za piće –istakao je Kamberi.

Tom prilikom je izražena obostrana opredeljenost za nastavak dosadašnje saradnje opštine Bujanovac i Vlade Japana.
Oba donirana vozila su dovezena ranije u opštinu Bujanovac, nakon uspešnog apliciranja za donatorska sredstva. Prema saznanju „Bujanovačkih“, JP „Komunalac“ je za kamion cisternu konkurisao još početkom 2015. godine, kada je predsednik privremenog organa upravljanja u ovom preduzeću bio Avni Ismaili.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *