Opštinsko veće: Za zapošljavanje 62 miliona

BUJANOVAC, 27.januar 2017.- Opštinsko veće utvrdilo je ovogodišnji program mera aktivne politike zapošljavanja, koji je usklađen sa Nacionalnim akcionim planom. Za realizaciju ovog programa lokalna samouprava je  predvidela 62 miliona dinara.

-Odlukom o budžetu bujanovačke opštine za 2017. godinu opredelili smo 10 miliona dinara za subvencionisanje lokalnog biznisa. Uz to, sa donatorima smo planirali još četiri miliona dinara subvencija u ovoj oblasti.

Uzmemo li u obzir 23 miliona finansijske  pomoći planirane  za  razvoj poljoprivrede i 25 miliona za realizaciju programa stručne prakse, onda su  za provođenje  lokalnog akcionog plana zapošljavanja u opštini Bujanovac, ukupno namenjena 62 miliona dinara  – kaže predsednik bujanovačke opštine Šaip Kamberi, koji se nada da će tokom godine biti obezbeđena i dodatna donatorska sredstva.

Nakon utvrđenih programskih mera aktivne politike zapošljavanja stekli su se neophodni uslovi da opština Bujanovac konkuriše za namenska sredstva kod Nacionalne službe za zapošljavanje.  Krajnji rok za upućivanje zahteva za učešće u sufinansiranju programa ili mera aktivne politike zapošljavanja u 2017. godini je 31. januar.

Opštinsko veće je, na istoj sednici formiralo komisiju za dodelu podsticajnih sredstava za razvoj lokalnog biznisa. Takođe, obrazovane su i komisije za vrednovanje ovogodišnjih projekata i programa u kulturi, sportu i građanskim udruženjima.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *