Kajl Skot sa Kamberijem i Arifijem: Nema promena granica

BEOGRAD, BUJANOVAC, 10.februar 2017. – Predsednici opština Bujanovac i Preševo Šaip Kamberi i Šćiprim Arifi  su u Beogradu sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom, razgovarali o političkoj situaciji na jugu Srbije i planovima za ekonomski razvoj i poboljšanje kvaliteta života u ove dve opštine.

Prema pisanju portala „Presheva.com“, tom prilikom je razgovarano i o nedavnim medijskim izjavama o razmeni teritorija između Kosova i Srbije.

-Američki ambasador nas je ohrabrio da nastavimo sa politikom koju smo do sada zastupali, rekavši da princip „nema promene granica“ ostaje politički stav Vlade SAD. Taj princip se zastupa širom regiona, uključujući i  nas, predsednike opština Preševo i Bujanovac – rekao je Šćiprim Arifi.

Predsednik  preševske opštine je istakao da su ljudi sve više interesuju za povećanje životnog standarda i svesni su da se to ne može postići sukobljavanjem sa drugima, već  poboljšanjem infrastrukture, privlačenjem stranih investicija i jačanjem postojećih privrednih kapaciteta.  Arifi je naglasio da  taj prioritet treba da sledi i opština Preševo.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *