SŠ „S.Sava“: Planirano otvaranje smerova zavarivač i mašinbravar

BUJANOVAC, 10. mart 2017. – Ukoliko Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja  prihvati plan Stručne škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu ova ustanova će u idućoj školskoj  godini imati dva nova obrazovna profila – zavarivač i mašinbravar.

U planu je da se u prvi razred upiše jedno kombinovano odeljenje od po 15 učenika koji će se obrazovati za ova dva profila, vrlo tražena na tržištu rada.

Biserka Jović, direktorka SŠ „S.Sava“ kaže da je škola potpisala ugovore sa poslodavcima koji su spremni da za učenike obezbede mentore i putne troškove.

bisa

Ugovori sa poslodavcima: Jović

-Među njima su bujanovački „Megal“, vranjski „Alfa plam“, „Bida“ Vranje i još neka metalska  preduzeća. Podršku nam je dala i Regionalna privredna komora Leskovac, s obzirom da smo škola sa kompletnom dokumentacijom neophodnom za dualno obrazovanje. Hoćemo li dobiti odobrenje za novo kombinovano odeljenje, sada zavisi od resornog ministarstva – kaže Jović uz napomenu da su poslodavci već izrazili spremnost za zapošljavanje prve generacije školovanih zavarivača i mašinbravara.

Stručna škola „Sveti Sava“ školuje buduće kadrove kroz sedam  obrazovnih profila: finansijski administrator, komercijalista, mašinski tehničar za motorna vozila, medicinska sestra-vaspitač, kuvar, konobar (od ove godine poslastičar) i ekonomski tehničar za koji je već dve godine obustavljen upis novih učenika.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *