SŠ „S.Sava“ : Poplavljeno prizemlje, učenici vraćeni kućama

BUJANOVAC, 8.jun 2017. – Noćašnja „provala oblaka“ nad Bujanovcem i nemogućnost kanalizacionog sistema da primi nagli priliv velike količine površinske vode, izazvali su poplavu u prizemlju bujanovačke Stručne škole „Sveti Sava“. Mada je voda ispumpana pre početka nastave, zbog vlage i zaostalog mulja, učenici drugog razreda su vraćeni kućama. Direktorka škole Biserka Jović kaže da će nastava biti nadoknađena iduće subote.

  • Jutros, nekoliko minuta posle 5 časova, kada sam došla, nivo vode, koja je iz dvorišta, kroz dvoja ulazna vrata, prodrla u prizemlje, bio je desetak centimetara . Pozvala sam Sektor za vanredne situacije. Uputili su me na vatrogasce. Međutim, rečeno mi je da oni nisu u mogućnosti da deluju zbog toga što vatrogasna creva mogu da crpe vodu tek iznad nivoa od pola metra . Oko 7 časova došli su iz bujanovačkog JP „Komunalac“. Uspeli su da sa dve pumpe izbace vodu. U akciji su bili angažovani i profesori i svi zaposleni u školi – kaže direktorka.

Poplavljeni su bili kabineti za informatiku, ugostiteljstvo i ostale učionice i prostorije u prizemnom delu škole, koji je do sada plavljen više puta, uvek pri malo obimnijim padavinama.

  • Srećom pa sada nije zahvaćena i fiskulturna sala koja je nedavno sanirana od posledica prethodnih poplava. U školi je trenutno isključena struja. Za sada ne znamo kolika je materijalna šteta. Očekujemo pomoć loalne samouprave. Neophodno je da se u dogledno vreme obave potrebni radovi, kako više ne bi dolazilo do ovakvih situacija – konstatuje Biserka Jović.

Na spoljnom zidu pored službenog ulaza u zgradu SŠ „S.Sava“ još su vidljivi tragovi noćašnje poplave. Nivo vode bio je znatno viši nego u unutrašnjosti, s obzirom da je i podloga ispred ulaznog dela niža.

I pored toga, za učenike završnih razreda stvoreni su neophodni uslovi za nesmetano polaganje maturskih ispita, koji su u toku. Obavljaju se u učionicama više spratnosti. Takođe, nastava u drugoj smeni počeće u isto vreme kao i prethodnih dana.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *